En person som klatrer på klatreveggen på Sunnaas sykehus

Ungdom på sykehus

Denne siden skal gi deg bedre oversikt over hvordan du kan forberede deg på å komme hit, hva som venter på deg under oppholdet og hva som er greit å vite om når du skal hjem igjen.

​​Å være ung på et sykehus kan ofte være veldig vanskelig og forvirrende. Det kan hende at du er på rehabilitering for aller første gang, og at du går igjennom små eller store forandringer i livet. Det kommer masse ny informasjon som er vanskelig å huske, helt nye rutiner i hverdagen, og mange nye møter med ukjent helsepersonell. Det kan også oppleves som vanskelig å ikke få være like mye med familie og venner som før. Her kan du finne tips og råd om tiden før, under og etter et opphold på Sunnaas.

På Sunnaas sykehus tilbys det opphold til mange ulike diagnoser. Her finner du derfor folk i alle aldre. Felles for dem er behovet for rehabilitering på grunn av sykdom eller skade. Men det å være på sykehuset handler ikke bare om opptreningen. Du må også ha det bra! 

Vi på Sunnaas ønsker å gjøre vårt beste for at du får et godt opphold. Det kan være tøft å være ung på sykehuset. Derfor legger vi til rette for at du får god og forståelig informasjon om skaden din. Du skal kunne holde kontakt med venner og familie, og få henge med personer på din egen alder. På Sunnaas har vi faktisk et helt eget rom bare for ungdommer! ​

Tverrfaglig team

Når du er pasient på Sunnaas sykehus vil du ha behov for hjelp av flere fagpersoner. Fagpersonene blir satt sammen i et behandlingsteam som følger deg opp under oppholdet, og passer på at du ikke er alene på sykehuset. Når du er ferdigbehandlet tar fagpersonene kontakt med tilsvarende fagpersoner i kommunen du skal hjem til dersom du har behov for videre oppfølging.
Les mer om ditt behandlingsteam
Jente kledd i hvitt står i fokus med en gjeng ulike klinikere i bakgrunnen

Ungdomsrådet

Ungdomsrådet ved Sunnaas sykehus jobber for unge pasienter og pårørende, og ønsker å bidra konstruktivt til å forbedre tjenestene.
Ungdomsrådet
Ungdomsrådet står oppstilt ute med trevegg i bakgrunnen
Sist oppdatert 22.06.2022