Campomelisk dysplasi

​Campomelisk dysplasi er en svært sjelden bensykdom karakterisert av skjelettforandringer (blant annet bøyde og skjøre lange knokler, bekken og brystkassedeformiteter), som i ulik grad er kombinert med andre symptomer eller endringer (endringer i ansiktsskjelettet, ganespalte, kjønnsforandringer, endringer i hjerne, hjerte og nyrer).

TRS har ennå ikke utviklet en egen diagnosebeskrivelse for campomelisk dysplasi. Du finner en beskrivelse på engelsk hos Orphanet.      

Mer informasjon

Om sjeldne bensykdommer

TRS har laget informasjon om ulike forhold ved å leve med sjeldne bensykdommer: Medisinske forhold, fysisk funksjon - aktivitet og trening og om dagliglivet (barnehage, skole, hjemmeliv, utdanning arbeid og fritid). Informasjonen kan være aktuell for personer med campomelisk dysplasi og deres fagpersoner.

Les mer om sjeldne bensykdommer

Om psykologiske forhold og støttetiltak ved sjeldne diagnoser

De fleste med en sjelden diagnose lever gode liv. Likevel kan det å ha en sjelden diagnose eller å få et barn med en sjelden diagnose i perioder gi utfordringer. Mange utfordringer er felles på tvers av diagnoser. Du finner informasjon om dette på en egen side.

Les om psykologiske forhold og støttetiltak ved sjeldne diagnoser

Om rettigheter og tjenester i det offentlige

Vi har samlet informasjon og lenker om dette på egne sider.

Les om rettigheter og tjenester i det offentlige

 

 

Fant du det du lette etter?