Uruguay og Sunnaas sykehus HF med intensjonsavtale

Intensjonsavtalen omhandler utveksling av kunnskap om rehabilitering mellom Uruguays helseminister, et større rehabiliteringssykehus i landet og Sunnaas sykehus HF.

Publisert 24.05.2023

​​- Siden 2015 har vi gjennom videokonsultasjoner og kurs, utvekslet erfaringer og kompetanse, når det gjelder kompleks rehabilitering. Det er moro å se engasjementet dette har gitt helt til topps i departementet, og at de nå ønsker å fortsette samarbeidet i en spleis med oss, sier samhandlingssjef Kirsten Sæther.

Sammen med fagdirektør Ivar Thor Jonsson og fagansvarlig Ellisiv Mehammer, var hun tilstede under overrekkelsen av intensjonsavtalen, der ambassadør Federico Parazza og Carlos Caballero, en viktig samarbeidspartner i dette samarbeidet også deltok.​

​​Sæther forteller videre at det i neste uke er planlagt en videokonferanse med tema rehabilitering av langvarige smerter. I henhold til intensjonsavtalen skal det avholdes fire slike konferanser i året. 

Videokonferansene distribueres via rehabiliteringssykehuset i Uruguay ut til lokale fagmiljøer i regionen med interesse for rehabilitering.