Rekordoppmøte på Sunnaaslekene 2023

På det meste var det mer enn 400 personer tilstede på Berger stadion da vi arrangerte årets aktivitetsdag for inneliggende pasienter, pårørende og medarbeidere.

Publisert 08.06.2023

​​S​tort mangfold

Sunnaaslekene er en tradisjonsrik idrettsdag hvor målet er å vise pasienter, deres pårørende og medarbeidere mangfoldet av idrett og aktivitetstilbud som finnes for personer med ulike funksjonsnedsettelser i Norge. Hit kommer representanter fra ulike særforbund og hjelpemiddelfirmaer slik at pasientene kan prøve ulike idretter, aktiviteter og hjelpemidler. 

- Sunnaaslekene er viktig for å vise pasienter og pårørende mangfoldet av idrett og aktivitet som finner for personer med ulike former for funksjonsnedsettelser. Men det er en like viktig arena for å vise sykehusets medarbeidere hvilket mangfold av tilbud som finnes i Norge, sa Madeleine Thoen. Hun er idrettspedagog og hadde hovedansvaret for Sunnaaaslekene.  


Fire bilder en dame trener taekwondo, en mann skyter med pil på en blink, en dame kjører sittesykkel og en mann spiller teppecur

Knusing av m​​urstein

På Berger fikk de fremmøtte delta på aktiviteter som b.la. fekting, rullestolrugby, badminton, golf, bordtennis, lasergevær- og skiskyting, natursti og orientering, curling og frisbeegolf. Nesodden taekwondoklubb stilte med to menn med svarte belter og flere Norgesmedaljer, og imponerte sterkt da de knuste en bunke murstein med håndflata.

Fra musikkanlegget strømmet det pop-musikk og til lunsj disket ISS opp med deilig grillmat. Fra lokalmiljøet kom frivillige fra Lions Nesodden, Kiwi Flaskebekk bød på lekre fruktbegre, Spiskammeret serverte kaffe og Sunnaasstiftelsen og deres samarbeidspartnere fra Danske Bank stilte med hjelpere som hjalp til på aktivitetene. ​​​
En taekwondoutøver knuser murstein, to Kiwi-medarbeidere deler ut frukt, en mann kaster frisbeegolf, en dame spiller badminton


Oversikt over Idret​t og aktivitet i Norge
På Sunnaas har vi idrettspedagoger og avdeling for idrett, kultur, aktivitet og miljø (AKIM). Til sammen har disse medarbeiderne god totaloversikt over hvilket tilbud som finnes av para-idrett eller andre ulike kultur- og aktivitetstilbud i nasjonalt, regionalt og lokalt i Norge. Norges idrettsforbund har tilsvarende oversikt om para-idrett via sine para-idrettsrådgivere. De som ønsker informasjon av hva som finnes av aktivitetstilbud i Norge må ikke nøle med å ta kontakt med dem.