Kunnskapsministeren besøkte Sunnaas - et sykehus det er godt å besøke

Etter initiativ fra Nesoddenordfører Cathrine Kjenner Forsland, besøkte kunnskapsminister Tonje Brenna Sunnaas sykehus fredag. Utgangpunktet for besøket var at ordføreren ønsket å gi ministeren førstehåndskunnskap om initiativet Sunnaas Rehabilitation Cluster.

Publisert 20.01.2023
Sist oppdatert 24.01.2023

Sunnaas Rehabilitation Cluster (SRC) er under u​​tvikling

SRC er et initiativ Sunnaas sykehus utvikler i samarbeid med kommunen, OsloMet og andre utdanningsinstitusjoner.

Sunnaas Rehabilitaton Cluster​Hovedmålet er å etablere et internasjonalt, ledende forsknings-, innovasjons- og utdanningsmiljø innenfor spesialisert rehabilitering.

- Det er et stor behov for å videreutvikle kunnskap på området, så vi vet at vi tilbyr tjenester som virker, sa forskningsdirektør Anne Catrine Trægde Martinsen. Dekan Gro Jamtvedt fra OsloMet, presentert OsloMets forslag til «innspill utenfor ramme», som nå ligger til behandling i departementet. OsloMet har valgt å prioritere nettopp SRC i sitt innspill 


​Brenna kvitterte med å si at det er lett å være enig i behovet for kunnskap. Hun viste stor interesse for hvordan OsloMet tenker teknologi, design, helse og samarbeid på universitetsnivå med Sunnaas sykehus.
​​​
Seks mennesker står ved siden av hverandre

Fra venstre: Klinikksjef Kathi Sørvig, ordfører Catrine Kjenner Forsland, statsråd Tonje Brenna, adm.dir. Einar Magnus Strand, dekan Gro Jamtvedt OsloMet og forskningsdirektør på Sunnaas sykehus, Anne Catrine Trægde Martinsen. Foto:Torbjørn Andersen

Møtte pasient
Under besøket fikk kunnskapsministeren også møte en ung pasient. Hun var særlig opptatt av å høre om hvordan det er å være lenge borte fra skolen og hvordan det er å få skoleundervisning på sykehus. Det ble et fint møte med Liya (11) og hennes mor Maria. – Jeg merker at dette sykehuset er et godt sted å være, sa Brenna.

To personer snakker sammen og  klemmer hverandre

Fint møte: Liya (11) og statsråd Brenna fant tonen.

Les mer om statsrådsbesøket på Nesodden