En hånd som holder en smart-telefon

Helsetjenester på nett

God informasjon om og innsikt i egen helse er viktig for at du kan delta i valg som gjelder behandling og oppfølging av din egen sykdom og helse.

Den nasjonale helseportalen Helsenorge tilbyr digitale tjenester som forenkler din kontakt med sykehuset.​​​

For at du skal få innkallingsbrev digitalt må du ha registrert deg som bruker på helsenorge.no. Der har du tilgang på flere digitale tjenester, som kjernejournal, dine legemidler med mer. Du kan også få varsling på e-post og/eller SMS. 

Registrer deg som bruker på helsenorge.no

Digitale brev får du tilgang på så snart de er sendt fra sykehuset.

Med tradisjonell post tar det tid fra et brev sendes ut og til mottakeren har det i sin postkasse. I tillegg får vi sjeldnere enn før levert post hjem i postkassene. Digitale brev får du direkte i din digitale postkasse så snart de er sendt ut.

For de som ikke ønsker å bruke Helsenorge er det også mulig å få brev fra sykehuset via Digipost eller eBoks.

Du kan når som helst registrere deg som digital bruker, og vil da få tilsendt brev fra sykehuset, etter hvert som disse blir klargjort for digital utsendelse.

​​Du som får innkallingsbrev på Helsenorge og har time på Sunnaas sykehus kan sende beskjed direkte til oss hvis du trenger et nytt tidspunkt eller ønsker å avbestille timen din.

​​​​Tjenesten betyr at du i stedet for å ringe kan gi beskjed til sykehuset digitalt hvis du trenger å endre tidspunkt.

Svarknap​​p på Helsenorge

Muligheten til å be om nytt tidspunkt finner du ved å åpne innkallingsbrevet i innboksen din på helsenorge.no. Der du har tilgang til en svarknapp, som du bruker for å gi beskjed om at oppsatt tid ikke passer.

Husk å avbestille senest 24 timer før oppsatt tidspunkt for å unngå gebyr. Har du time på en mandag må du gi beskjed fredagen før.​

Vær oppmerksom på at ventetiden kan bli lengre hvis du avbestiller en time.

Pasientjournalen din inneholder dokumenter fra sykehus du har vært behandlet ved, og nå vil du kunne lese deler av dette på nett.

Har du nettopp vært på sykehus og lurer på hva legen skrev i journalen din? Nå har du digital tilgang til utvalgte dokumenter fra din pasientjournal på helsenorge.no.

Logg deg på pasientjournalen din på helsenorge.no

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om pasientjournalen din, skal du kontakte sykehuset som har skrevet den. Du kan også be om å se pasientjournalen din, selv om du ikke vil gjøre det digitalt.

Sunnaas sykehus tilbyr videotimer hvor fysisk undersøkelse ikke er mulig eller nødvendig. Vi benytter løsningene Join fra Norsk Helsenett (join.nhn.no) og Confrere som er godkjente for bruk i pasientkonsultasjoner.

Fordelen med videokonsultasjon er at du slipper å dra til sykehuset når det ikke er nødvendig. Ved behov for undersøkelser eller inngrep som krever oppmøte, må du til sykehuset.

​Se vår behandlingstekst om videotimer

Nimble people er en app som gjør det mulig for oss og pasientene våre å kommunisere trygt sammen. Løsningen er trygg og ivaretar personvernet til den enkelte.

Her finner du mer informasjon.

Sist oppdatert 06.03.2024