E-læring

E-læringskurs laget av TRS

E-læringsressurs om tilrettelegging i barnehage for kortvokste barn

Når barn med sjeldne bensykdommer og kortvoksthet skal begynne i barnehagen har både foreldre og pedagoger gjerne en del spørsmål.

Kortvokst gutt som leker

Her får du tips om tilpasninger og viktig informasjon for denne gruppen barnehagebarn.

Målgruppe er ansatte i barnehager. Kurset kan også være aktuelt for kommuneergoterapeut- /fysioterapeut og foreldre. Utviklet av TRS i 2023.

Her finner du e-læringsressursen "Kortvokste barn i barnehagen"

 

E-læringskurs om skolestart

Obs: Noen brukere opplever problemer med å åpne disse e-læringskursene. Prøv å oppdatere nettleseren eller bruk en annen nettleser dersom det ikke fungerer. Har du fortsatt problemer kan du kontakte oss på trs@sunnaas.no.

Dysmeli og skolestart

Dette gratis e-læringskurset er for deg som skal ta imot en førsteklassing med dysmeli. Du lærer blant annet om dysmeli, utfordringer, løsninger og hva du bør være oppmerksom på. 

Skolejente med dysmeli, illustrasjon

Målgruppe for kurset er ansatte i skolen og skolefritidsordningen. Kurset kan også være aktuelt for kommuneergoterapeut- /fysioterapeut og foreldre. Utviklet av TRS i 2015. Kurset tar cirka 20 minutter.

Ta kurset om skolestart​​ for barn med dysmeli

 

 

 

 

Kor​tvoksthet og skolestart

Dette gratis e-læringskurset er for deg som skal ta imot en førsteklassing som er kortvokst.

Kortvokst skolegutt, illustrasjon

Du lærer blant annet om kortvoksthet, utfordringer, løsninger og hva du bør være oppmerksom på.

Målgruppe for kurset er ansatte i skolen og skolefritidsordningen. Kurset kan også være aktuelt for kommuneergoterapeut- /fysioterapeut og foreldre. Utviklet av TRS i 2017. Kurset tar cirka 20 minutter.

Ta kurset om​ skolestart for kortvokste barn

 

 

 

 

Ryggmar​ksbrokk og skolestart

Dette gratis e-læringskurset er for deg som skal ta imot en førsteklassing med ryggmargsbrokk.

Skolegutt med ryggmargsbrokk, illustrasjon

Du lærer blant annet om ryggmargsbrokk, utfordringer, løsninger og hva du bør være oppmerksom på.

Målgruppe for kurset er ansatte i skolen og skolefritidsordningen. Kurset kan også være aktuelt for kommuneergoterapeut- /fysioterapeut og foreldre. Utviklet av TRS i 2017. Kurset tar cirka 30 minutter.

Ta kurset om​ skolestart for barn med ryggmargsbrokk​

 

 

E-læri​​​ngskurs laget av andre

Hydroc​​ephalus

Hydrocephaluspoliklinikken ved Universitetssykehuset har laget et e-læringskurs om hydrocephalus. Kurset retter seg mot deg som har hydrocephalus og dine pårørende. Kurset er også relevant for helsepersonell som møter pasientgruppen både i spesialisthelsetjenesten og i kommunehelsetjenesten. Kurset tar cirka 20 minutter.

E-lærin​gskurs om hydrocephalus

Marfans syndrom

VASCERN har laget et e-læringkurs om Marfans syndrom rettet mot klinisk helsepersonell og studenter. Kurset er åpent tilgjengelig på VASCERNs nettsider.

VASCERN er et Europeisk referansenettverk for sjeldne multisystemiske vaskulære sykdommer. TRS er sammen med Thoraxkirurgisk avdeling og samarbeidet Bindevevsklinikken på Oslo Universitetssykehus  (OUS), medlem i VASCERN.

Hva er TRS?

TRS er et nasjonalt kompetansesenter for sjeldne, medfødte skjelett- og bindevevstilstander, ryggmargsbrokk og dysmeli. Målgruppene er de som har en av diagnosene, pårørende, helsepersonell og andre aktuelle fagpersoner. Senteret er en del av Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser og ligger på Sunnaas sykehus på Nesodden utenfor Oslo.
Les mer om TRS, våre diagnoser og se hva slags tilbud du kan få
Dammen_foto Bård Gudim Sunnaas sykehus HF.jpg
Sist oppdatert 23.04.2024