E-læring

E-læringskurs laget av TRS

E-læringsressurs om tilrettelegging i barnehage for kortvokste barn

Når barn med sjeldne bensykdommer med kortvoksthet skal begynne i barnehagen har både foreldre og pedagoger gjerne en del spørsmål. Her får du tips om tilpasninger og viktig informasjon for denne gruppen barnehagebarn.

Kortvokst gutt som leker

 

Målgruppe er ansatte i barnehager. Kurset kan også være aktuelt for kommuneergoterapeut- /fysioterapeut og foreldre. Utviklet av TRS i 2023.

Her finner du e-læringsressursen "Kortvokste barn i barnehagen"

 

 

 

 

 

 

E-læringskurs om skolestart

Obs: Noen brukere opplever problemer med å åpne disse e-læringskursene. Prøv å oppdatere nettleseren eller bruk en annen nettleser dersom det ikke fungerer. Har du fortsatt problemer kan du kontakte oss på trs@sunnaas.no.

Dysmeli og skolestart

Dette gratis e-læringskurset er for deg som skal ta imot en førsteklassing med dysmeli. Du lærer blant annet om dysmeli, utfordringer, løsninger og hva du bør være oppmerksom på. 

Illustrasjon av jente med hånddysmeli

 Målgruppe for kurset er ansatte i skolen og skolefritidsordningen. Kurset kan også være aktuelt for kommuneergoterapeut- /fysioterapeut og foreldre. Utviklet av TRS i 2015. Kurset tar cirka 20 minutter.

 
Ta kurset om skolestart​​ for barn med dysmeli

 

 

 

 

Kor​tvoksthet og skolestart

Dette gratis e-læringskurset er for deg som skal ta imot en førsteklassing som er kortvokst. Du lærer blant annet om kortvoksthet, utfordringer, løsninger og hva du bør være oppmerksom på.

Kortvokst skolestarter, illustrasjon

 Målgruppe for kurset er ansatte i skolen og skolefritidsordningen. Kurset kan også være aktuelt for kommuneergoterapeut- /fysioterapeut og foreldre. Utviklet av TRS i 2017. Kurset tar cirka 20 minutter.

Ta kurset om​ skolestart for kortvokste barn

 

 

 

 

 

Ryggmar​ksbrokk og skolestart

Dette gratis e-læringskurset er for deg som skal ta imot en førsteklassing med ryggmargsbrokk. Du lærer blant annet om ryggmargsbrokk, utfordringer, løsninger og hva du bør være oppmerksom på.

Skolestarter med ryggmargsbrokk, illustrasjon

 

Målgruppe for kurset er ansatte i skolen og skolefritidsordningen. Kurset kan også være aktuelt for kommuneergoterapeut- /fysioterapeut og foreldre. Utviklet av TRS i 2017. Kurset tar cirka 30 minutter.

 
Ta kurset om​ skolestart for barn med ryggmargsbrokk​

 

 

 

E-læri​​​ngskurs laget av andre

Hydroc​​ephalus

Hydrocephaluspoliklinikken ved Universitetssykehuset har laget et e-læringskurs om hydrocephalus. Kurset retter seg mot deg som har hydrocephalus og dine pårørende. Kurset er også relevant for helsepersonell som møter pasientgruppen både i spesialisthelsetjenesten og i kommunehelsetjenesten. Kurset tar cirka 20 minutter.

E-lærin​gskurs om hydrocephalus

Hva er TRS?

TRS er et nasjonalt kompetansesenter for sjeldne, medfødte skjelett- og bindevevstilstander, ryggmargsbrokk og dysmeli. Målgruppene er de som har en av diagnosene, pårørende, helsepersonell og andre aktuelle fagpersoner. Senteret er en del av Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser og ligger på Sunnaas sykehus på Nesodden utenfor Oslo.
Les mer om TRS, våre diagnoser og se hva slags tilbud du kan få
Dammen_foto Bård Gudim Sunnaas sykehus HF.jpg
Sist oppdatert 03.12.2022