Utvikling av digitale læringsressurser - CPAx-NOR

Charlotte Schanke (RKR) har vært i Arendal for å utvikle e-læring til samarbeidsprosjektet "CPAx-NOR – kvalitetssikret kartlegging av intensivpasienten"

Publisert 23.02.2023
Sist oppdatert 27.05.2024

​​Samarbeidsprosjektet har oversatt et observasjonsbasert kartleggingsverktøy for funksjon fra engelsk til norsk. Oversettelsen er testet ut på fem ulike intensivavdelinger i Helse Sør-Øst; Sykehuset Østfold, Sykehuset i Vestfold, Akershus Universitetssykehus og Sørlandet Sykehus (Kristiansand og Arendal).

Sørlandet sykehus stilte med lokaliteter og profesjonell digital formidler som filmet opplæringsfilmene. En ansatt ved sykehuset stilte opp som fiktiv pasient, og bidro til at en reell (innlagt) pasient også samtykket til å bidra. 

2 intense og svært innholdsrike dager som skal resultere i enkelt tilgjengelige og digitale læringsressurser for implementering av CPAx-NOR på sykehus i Norge. 

- Dette er et veldig godt eksempel på at samarbeidsprosjekter er nyttig. Tusen takk til Sørlandet sykehus for viktige bidrag, sier Charlotte Schanke, Prosjektkoordinator for prosjektet ««Oversettelse, kulturell tilpasning og interrater reliabilitet for norsk oversettelse av the Chelsea Critical Care Assessment Tool (CPAx-NOR).

Les mer om CPAx-NOR

   ​