Pasientkurs

Kunstvisitten: Gjenforenere

Velkommen til kunstvisitten. En samtale om kunsten til Jannik Abel.

Passert
14.
mai
2024
  1. 14. mai 2024, 17:00 - 17:45

Tid og sted

Når

  1. 14. mai 2024, 17:00 - 17:45

Program

May Bente Aronsen fra Nitja senter for samtidskunst kommer for å ha en samtale om kunsten til Jannik Abel som er stilt ut på Lille Sunnaas Galleri fom. 29. april tom. 21. mai ved kunst og håndverk/ergosalen. Utstillingen heter "Gjenforeneren". 

Denne samtalen passer for alle. Du trenger ikke å ha kjennskap til kunst for å kunne ha glede av denne samtalen. 

Om utstillingen: Gjenforenere

Verket "Gjenforenere" består av 10 objekter i treslagene: furu, eik, einer og osp.

Jannik Abel sanker falne trær som tørkes i måneder, noen ganger år. Deretter formes treemnene med sag, øks og kniv. Alt med håndkraft - for å håndtere, være med. Forme fra naturen.

Verket er skapt for å gjenforene oss mennesker med naturen, det er ment å holdes nært, i hånden, i fanget. I minutter, i dager. Slik er ofte Abels kunst. Inkluderende. På en lavmælt og inviterende måte, får vi som publikum ta del i kunsten - som vi sjeldent ellers får.

Skulpturene varierer i størrelse fra nevestor «eggform» - som får plass i en hånd, til en «bylt» som krever omfavnelse med begge armer. Det er opplagt at skulpturene skal bæres, føles, kjennes og luktes på. De appelerer til flere sanser og gjør noe med oss.

«I en tid som er preget av kriser, krig, uro, sinne og frykt kan det virke noe passivt å jobbe sakte med installasjoner i skogen. Jeg er enig, det er passivt, samtidig ikke ubetydelig. Noen må bevege seg sakte i en annen retning." Jannik Abel

Jannik Abel (f. 1973 i Oslo) fikk sin utdanning fra Kunstakademiet i San Francisco (USA), 1999. Abels verk har siden gjort seg bemerket i det offentlige rom, i gallerier og museer nasjonalt og internasjonalt. Kunstneren bor og arbeider på Nesodden.