Sunnaas sykehus historie på ti minutter
1954 Mitt Soria Moria
Birgit og Rolf etablerer et sykehjem på Nesodden, i samarbeid med Oslo Kommune. Sunnaas sykehjem har 60 pasientsenger fordelt i bygg A og bygg B. Det er tilnærmet naturalhusholdning med høner, griser, eplehage og fiskedam.

1961 Ny sykehusfløy
Sunnaas sykehjem får status som sykehus. En ny pasientfløy med flersengsstuer, bygg D, åpner ved dammen. Sykehjemmet har nå 160 senger. Hagegangen, bygg C, forbinder det til øvrige bygg.
1962 Samarittkurs
Det opprettes det samarittkurs. Kurset er forløper til hjelpe-pleierutdannelsen, senere helsefagarbeider. Bidrag til opplæring av andre helseprofesjoner kommer gradvis, fysioterapi og arbeidsterapi (ergoterapi) fra tidlig 1980 tallet.
1962 Polioepidemi
I 1962 herjer polioepidemien og det er flere poliopasienter i sykehuset. Noen ligger i «jernlunge» hver natt (bilde 1), andre bruker en brystplate (bilde 2) for å hjelpe respirasjonen. Flere poliopasienter levde her i mange år, noen resten av sitt liv.
Sett inn bilder fra historisk løype
1963 Manillamøbler og kanarifugler
Ekteparet Sunnaas har gode venner innen skipsfart og mottar eksotiske gaver som manillamøbler, sjeldne planter og kanarifugler. Pasientene opplever sydlandsk stemning på Nesodden.
1965 Ridder av St. Olav
I 1965 blir Rolf Sunnaas slått til ridder av St. Olavs orden for sin innsats for funksjonshemmede. Tidligere mottok Rolf Sunnaas Ulabrand-statuetten (1962) og han ble utnevnt til Kommandør av den Kungliga Vasaordenen (1975). Senere mottar han Peer Gynt-prisen
1966 Nye bygg, basseng, storkjøkken og kantine
I 1966 åpner nye bygg og fasiliteter. Bygg E og F har terapiavdelinger, varmtvannsbasseng, storkjøkken og kantine. Tre søsterhjem (personalboliger), to legeboliger og den første av to barnehager, Maurtua, ferdigstilles.
1968 Vietnambarna
I 1968 tar sykehuset imot barnepasienter fra Sør-Vietnam. 13 barn tas inn i sykehuset og Viethjem, en bolig vis à vis sykehuset, blir bygget (dette er i dag DPS-bygg). Hvert barn får en vertsfamilie på Nesodden, flere av dem blant sykehusets ansatte.
1971 Birgit Sunnaas slått til ridder
I 1971 blir Birgit Sunnaas slått til ridder av St. Olavs orden for sin innsats for funksjonshemmede.
1974 Ny pasientfløy – kongelig besøk
1974 Norges og Sveriges konger åpner en ny pasientfløy, bygg H. Sykehuset har nå 247 senger. Et stort hageanlegg med karpedam, og «åpent» tak, sentralt plassert i den nye pasientfløyen, gir pasientene en følelse av å være i naturen.
1974 Nye kontorer og stor svømmehall
1974 Bygg G med kontorer, auditorium og en stor svømmehall, inviterer til kunnskap og aktivitet. Barnehagen Sunnhagen kommer til.
1974 Sunnaas handicapidrettslag
Sunnaas handicapidrettslag stiftes i 1974 og drives som idrettslag frem til 2012 hvor enkeltaktiviteter overtas av sykehuset. Fire «Sunnaas deltakere» i rullestol deltar ved Stoke Mandeville-lekene.
1975 Ny forskningsaktivitet – afasi og hjerneslag
I 1975 oppretter Nasjonalforeningens institutt for afasi og hjerneslag en enhet, som overtas av sykehuset etter to år. Ved dette er forskningsvirksomheten ved sykehuset startet opp.
1979 Rolf Sunnaas går bort
I 1979 dør Rolf Sunnaas. Oslo kommune overtar eierskap med driften. Øyvind Lunde, bakgrunn som kontorsjef i kommunen, tiltrer som direktør. Samme år opprettes Birgit og Rolf Sunnaas minnefond.
1978 Sunnaas sykehus første doktorgrad
I 1982 godkjennes første doktorgrad blant sykehusets ansatte. Den akademiske utviklingen skjøt stor fart fra tidlig på 2000-tallet. I dag er har alle de store medisinfaglige profesjonene ved sykehuset oppnådd høyeste akademiske grad.
1985 Skolen etableres
Pedagogikk har vært tilbud ved sykehuset nesten fra starten, men først i 1985 etableres «skolen» ved at Nesodden videregående skole (Akershus fylkeskommune) og sykehusets pedagoger og logopeder tar i bruk hele nordenden av G-bygget.
1986 Demonstrasjontog og kampen for bevaring
I 1986 gjennomføres det første av flere radikale kutt i sykehusets budsjettet og ansatte deltar i kampen om å bevare Sunnaas som rehabiliteringssykehus, i aviser, appeller og demonstrasjonstog.
1988 Fløymodellen etableres
Hjerneskaderehabiliteringen innfører i 1988 «Fløymodellen» for differensiert rehabiliteringstilbud med teamsamarbeid om og med pasienten.
1988 Staten overtar driften
Samme år blir Sunnaas sykehus et flerregionalt senter for høyt spesialisert rehabilitering, og staten overtar driften.
Birgit Sunnaas går bort
I 1992 dør Birgit Sunnaas og gravlegges ved siden av sin mann på Nesodden kirkegård.

TRS opprettes
1993 Sunnaas informasjons- og teknologienhet
1994 Nye oppgaver – ryggmargsskade