HELSENORGE

Mobil bevegelsesanalyse

Det er behov for å kunne gjøre nøyaktig bevegelsesanalyse på en enkel måte utenfor laboratoriene. Dette prosjektet skal utvikle en løsning for bærbare enheter.

Prosjektet er avsluttet.

Målet med prosjektet er å legge et grunnlag for å kunne koble sammen sensorteknologi for monitorering av bevegelse og mobil teknologi til et trenings-, analyse- og kommunikasjonshjelpemiddel. Ønsket sluttprodukt er en løsning, muligens en app, for bærbare enheter som kan brukes i ulike miljø. Løsningen har som mål å føre til økt selvstendighet for pasienter/brukere ved egentrening og enklere avstandsoppfølging fra helsepersonell.

Bevegelsesanalyse ligger til grunn for både undersøkelse, behandling, evaluering og planlegging av tiltak i helsevesenet. Presis bevegelsesanalyse utføres i dag i bevegelseslaboratorier på enkelte institusjoner. Det er behov for å kunne gjøre nøyaktig bevegelsesanalyse på en enklere måte- også utenfor laboratoriene. På sikt er også enklere kommunikasjon med og rundt bruker om testing og øvelser ønskelig, samt enklere utføring av, monitorering av og veiledning rundt egentreningsøvelser.

Fant du det du lette etter?