Mobil bevegelsesanalyse

Det er behov for å kunne gjøre nøyaktig bevegelsesanalyse på en enkel måte utenfor laboratoriene. Dette prosjektet skal utvikle en løsning for bærbare enheter.

Prosjektleder

Marit Olsen

Målet med prosjektet er å legge et grunnlag for å kunne koble sammen sensorteknologi for monitorering av bevegelse og mobil teknologi til et trenings-, analyse- og kommunikasjonshjelpemiddel. Ønsket sluttprodukt er en løsning, muligens en app, for bærbare enheter som kan brukes i ulike miljø. Løsningen har som mål å føre til økt selvstendighet for pasienter/brukere ved egentrening og enklere avstandsoppfølging fra helsepersonell.

Bevegelsesanalyse ligger til grunn for både undersøkelse, behandling, evaluering og planlegging av tiltak i helsevesenet. Presis bevegelsesanalyse utføres i dag i bevegelseslaboratorier på enkelte institusjoner. Det er behov for å kunne gjøre nøyaktig bevegelsesanalyse på en enklere måte- også utenfor laboratoriene. På sikt er også enklere kommunikasjon med og rundt bruker om testing og øvelser ønskelig, samt enklere utføring av, monitorering av og veiledning rundt egentreningsøvelser.

Prosjektmedarbeidere

 • Bevegelsesviter Elise Klæbo Vonstad.
 • Brukerkonsulentene Gunhild Bottolfsen, Jan Fredrik Schwencke og Marianne de Bruyn Lundby.
 • Bevegelsesviter Inger Helene Hamborg.
 • Fysioterapeutene Kristina Schmidt Pedersen, Marit Eline Spørck, Tone Merete Bråtteng og Wiebke Höfers.

Samarbeidpartnere

Mange samarbeidspartnere har vært involvert i prosjektet til nå, blant andre brukerorganisasjonene

 • Landsforeningen for ryggmargsskadde (LARS) 
 • Landsforeningen for slagrammede.

Viktige aktører ved utvikling av en prototype har vært

 • Sykehuspartner
 • Universitetet i Oslo
 • IBM 
 • Inonit

Vi ser nå etter potensielle samarbeidspartnere for videreutvikling av Mobil bevegelse-prosjektet. Vi ser på videreføringsmuligheter i samarbeid med aktuelle kommersielle aktører, offentlige aktører og FoU-miljø og har søkt om forskningsmidler fra Norges Forskningsråd for å knytte forskning til prosjektet.

Presentasjon av prosjektet

Konseptet og prototypen har vært presentert i ulike fora både innen- og utenlands, blant annet under EHiN- Nasjonal konferanse for e-helse, høsten 2015, Cutting Edge-festivalen under Oslo Innovation Week og Nasjonal konferanse om velferdsteknologi i Oslo i desember 2015. Det ble også presentert under konferansen REHAB 2016 i Trondheim og under Business Connect konferansen i Las Vegas i februar samme år.

Finansieringskilde

 • Helse Sør-Øst ved brukerstyrte innovasjonsmidler.
 • Interne innovasjonsmidler fra Sunnaas sykehus.

Kontaktinformasjon

Vil du vite mer om prosjektet?

Ta kontakt med

Prosjektleder Marit Olsen, spesialfysioterapeut, Sunnaas sykehus

+47 415 71 619

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.