Her finner du informasjonsmateriell og brosjyrer fra våre fagfolk og faggrupper.
Personer med ryggmargsskade kan få plutselig blodtrykksstigning, såkalt autonom dysrefleksi. Her er informasjon til deg som helsepersonell.
Dysfagi er vansker med spising og/eller svelging. Personer med dysfagi kan ha vansker med å svelge mat, drikke eller spytt. Dysfagi kan oppstå i en eller flere faser av spise- og svelgeprosessen. Svelgevansker kan ramme mennesker i alle aldersgrupper.
Spise-/svelgevansker hos barn kan ha forskjellige årsaker. Dysfagi opptrer ofte i forbindelsse med funksjonshemninger og hos for tidlig fødte barn. Sunnaas sykehus har tilbud om vurdering og undersøkelse av barn, og undervisning og veiledni...
Hva skal du gjøre dersom du er smittet av ESBL? Hvilke tiltak gjøres på sykehus og hjemme? Hvordan kan smitte forebygges og behandles?
Sunn og næringsrik mat er viktig under rehabiliteringsoppholdet. Et balansert kosthold har betydning for prestasjonsevne, overskudd og forebygging av komplikasjoner.
Fatigue, eller hjernetretthet, rammer 50 til 70 prosent av dem som har hatt hjerneslag eller traumatisk hjerneskade. Det kan føre til at personene som er motivert for å være aktive, likevel har vansker med å starte eller opprettholde daglige aktiviteter.
Råd for hvordan forebygge trykk- og fuktskade.
Ved hereditær spastisk paraparese (HSP) er gangvansker, stivhet, ustøhet og snubletendens vanlige problemer. Her har fysioterapi og trening en viktig rolle og vi har derfor prøvd å oppsummere noen råd.
Amputasjon er vanligvis et tillegg til, eller en følge av, andre skader. Det er også stor individuell variasjon i skadens omfang, restriksjoner, allmenntilstand, smerter osv.
Hvorfor og hvordan skal du hindre smitte ved besøk på smitterom? Her er informasjon til deg som besøker pasient, er hospiterende fagperson, håndverker eller utstyrsleverandør.
Når dine kognitive vansker med blant annet oppmerksomhet, hukommelse eller atferdsregulering påvirker deg i kommunikasjonssituasjoner
Hva skal du gjøre dersom du er smittet av MRSA? Hvilke tiltak gjøres på sykehus og hjemme? Hvordan kan smitte forebygges og behandles?
Gode råd om hudstell og observasjon av huden og om mobilisering ved trykkskade på sitteknuter, halebein og rygg.
Har du nedsatt funksjonsevne, bruker medisiner eller er avhengig av elektrisk utstyr eller andre hjelpemidler? Da kan det være nyttig for deg og familien din å være å være ekstra godt forberedt om en nødsituasjon skulle oppstå.
Øynene og munnen er de mest uttrykksfulle delene av ansiktet. Når du benytter munnbind påvirker det hvordan du kommuniserer og hvordan andre oppfatter det du formidler. Her får du gode råd fra fagsjef for logopeder og spesialpedagoger om hv...
Heftene er i pdf og for pasienter, pårørende og helsepersonell. Du kan lese på skjerm eller skrive ut. Det er ikke tillatt å kopiere innholdet uten kildeangivelse.
Vi ønsker å legge til rette for at du som står nærmest pasienten får informasjon og støtte .
Hva skal du gjøre dersom du er smittet av vankomycinresistente enterokokker (VRE)? Hvilke tiltak gjøres på sykehus og hjemme? Hvordan kan smitte forebygges og behandles?
Vi kan dessverre ikke besvare tilbakemeldingen din, men den blir lest og håndtert. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer. Din tilbakemelding hjelper oss å forbedre sidene våre.