Fysioterapiøvelser

Nettside med fysioterapiøvelser for barn og voksne med ulike skader og funksjonshemminger.

På physiotherapyexercises.com finner du øvelser utviklet av fysioterapeuter i Australia. Norsk oversettelse er utført av fysioterapeuter og idrettspedagog ved Sunnaas sykehus HF og finansiert av Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering.

Nettsiden har 1500 øvelser med illustrerende tegninger, fotografier og beskrivelser både for brukere og for fysioterapeuter. Øvelsene er beregnet for pasienter med ulike nevrologiske lidelser, motorisk utviklingsforstyrrelser, brannskade, amputasjoner og håndskader. Det er i tillegg 21 videoklipp av ulike forflytningsteknikker for personer med ryggmargsskadde.

Du kan enkelt søke deg frem på nettsiden etter type skade/skadenivå, ønsket treningseffekt (styrke, kondisjon, funksjonstrening, tøyning), tilgjengelig utstyr, vanskelighetsgrad, eller etter spesifikke øvelser. Du kan lage øvelsesprogrammer og lagre dem dersom du oppretter en brukerkonto. Øvelsene er oversatt til flere språk, og nettsiden kan derfor også være nyttig i trening av pasienter med andre morsmål enn norsk.

Øvelsesdatabase med fysioterapiøvelser

Sist oppdatert 10.11.2021