Fysioterapiøvelser

Øvelsesdatabase for personer med ryggmargsskade og andre nevrologiske lidelser.

Dette er en gratis øvelsesdatabase utviklet av fysioterapeuter i Australia. Norsk oversettelse er utført av fysioterapeuter ved klinikk for ryggmargsskader og multitraumer ved Sunnaas sykehus HF og finansiert av Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering og Sunnaas sykehus HF.

Databasen består nå av nesten 1000 øvelser med illustrerende tegninger og beskrivelser både for brukere og for fysioterapeuter. Det er også 21 videoklipp av ulike forflytninger for ryggmargsskadde.
Øvelsene er beregnet i hovedsak for ryggmargsskadde, men dekker også andre nevrologiske lidelser som slag, hodeskader og motoriske utviklingsforstyrrelser.

Du kan enkelt søke seg fram på databasen etter type skade/skadenivå, ønsket treningseffekt (styrke, kondisjon, funksjonstrening, tøyning), tilgjengelig utstyr, vanskelighetsgrad, eller etter spesifikke øvelser. Du kan lage øvelsesprogrammer og lagre dem på en server i Australia dersom du oppretter en brukerkonto.

Øvelsesdatabase med fysioterapiøvelser

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.