59 resultater
- Arbeids-EKGArbeids-EKG gir informasjon om hjertefunksjonen din under belastning. Undersøkelsen skal avklare om du har hjertesykdom forårsaket av for trange blodårer til hjertemuskelen eller hjerterytmeforstyrrelse påvirket av fysisk aktivitet. I tillegg gir undersøkelsen et mål på fysisk kapasitet. Testen skjer på ergometersykkel eller tredemølle med gradvis økende belastning. Vi registrerer hjerterytme (EKG) og blodtrykk underveis.
- Arbeidsevne - vurderingsoppholdFunksjonsvurdering til pasienter som etter skade eller sykdom har behov for en tverrfaglig vurdering i spesialisthelsetjenesten. Funksjonsvurderingen kan innebære vurdering av både fysisk og kognitiv funksjon.
- Arbeidsøkonomi under gangeMåling av arbeidsøkonomi er en test for å vurdere ditt energiforbruk mens du går på tredemølle i forskjellige hastigheter.
- Arm/ankel-indeksArm/ankel-indeks er en vurdering av blodsirkulasjonen i foten.
- Beinstyrke-testBeinstyrke-testen er en test for å vurdere muskelstyrke i beina, og er spesielt rettet mot musklene som bøyer og strekker kneet.
- Blodtrykksregistrering i 24 timerDette er en test som måler blodtrykk og puls regelmessig i 24 timer.
- Brannskade - rehabiliteringVi tilbyr kompleks rehabilitering til pasienter med redusert funksjonsnivå etter omfattende brann skadet hud, eller nekrotiserende fasciitt (bakteriell infeksjon i bløtvev).
- Buffalo-testBuffalo Concussion Treadmill test (BCTT) er en standardisert test av treningstoleranse utviklet for pasienter med lett traumatisk hodeskade/hjernerystelse.
- Cerebral parese - gruppeoppholdDette er et gruppeopphold for personer med cerebral parese. Det overordnede målet for oppholdet er å øke den enkeltes kunnskap om egen diagnose og vanlige problemstillinger knyttet til denne, med utgangspunkt i helsepedagogiske prinsipper om at bedre kunnskap skal øke den enkeltes forutsetning for å ta gode valg i eget liv.
- Cerebral parese - vurderingsoppholdUnder dette oppholdet gjennomføres det en funksjonsvurdering av personer med cerebral parese. Oppholdet innebærer en helhetlig vurdering av funksjon, aktivitet og deltakelse.
- Covid-19 - senfølgeutredningFlere som har gjennomgått covid-19 sykdom opplever plager som utmattelse, muskelsvakhet, kognitive problemer, angst og respirasjonsbesvær. Dette kan man oppleve både etter milde og alvorlige forløp av covid-19 sykdom. For noen påvirker plagene livskvaliteten i betydelig grad. Pasienter som sliter med komplekse og sammensatte plager i mer enn 8 uker etter symptomdebut kan få et tverrfaglig utredningstilbud ved en regional senfølgeklinikk.
- Ervervet nevrologisk skade hos barn og unge - rehabiliteringEn ervervet nevrologisk skade kan ha flere ulike årsaker, som traume, infeksjoner, inflammasjonstilstander, blødninger, oksygenmangel og svulster. I mange tilfeller vil det være behov for spesialisert rehabilitering. Når du etter en nevrologisk skade regnes som medisinsk stabil, kan du bli søkt overført til rehabilitering dersom du fyller inntakskriteriene.
- Ganganalyse forenklet videoopptakForenklet analyse kan gjøres for kartlegging av gangfunksjon, vurdering av ortoser, og/eller evaluere effekt av behandlingstiltak.
- Ganganalyse tredimensjonal databasertTredimensjonal databasert ganganalyse er en standardisert metode for nøyaktig og objektiv vurdering av gangfunksjon.
- Ganganalyse video-vektor-analyseVideo-vektor analyse gjøres for å kartlegge hvordan gulvreaksjonskreftene under gange virker på ankel, kne og hofteleddene, og/eller for å undersøke virkningen som en oppstartet behandling eller ortoser har på kreftene.
- GlukosebelastningstestVed glukosebelastning tilføres glukose til en pasient under standariserte forhold. Glukosekonsentrasjonen måles i blodet før og etter glukoseinntaket.
- Guillain–Barré syndrom/alvorlig perifer nervesykdom - gruppeoppholdGruppeoppholdet er for personer med følgevirkninger etter Guillain-Barré syndrom/ alvorlig perifer nervesykdom.
- Guillain–Barré syndrom/alvorlig perifer nervesykdom - kontrolloppholdKontrolloppholdet er for personer med følgevirkninger etter alvorlig perifer nervesykdom - Guillain Barré syndrom, akutte polynevropatier, polyradikulitt eller Critical Illness Disease.
- Guillain–Barré syndrom/alvorlig perifer nervesykdom - rehabiliteringRehabiliteringsopphold for personer med alvorlig perifer nervesykdom, som Guillain-Barré syndrom, akutte polynevropatier, polyradikulitt eller Critical Illness Disease.
- Hjernerystelse, rehabilitering senfølgerDette tilbudet er en tverrfaglig poliklinisk vurdering for deg som har senfølger etter en lettere traumatisk hodeskade.
- Hjerneskade - intensiv balansetrening - gruppeoppholdIntensiv balansetrening i gruppe er et nyopprettet rehabiliteringstilbud som tilbyr trening av balanse i ulike daglige aktiviteter. Balansetreningen blandes med trening av styrke og utholdenhet, og i tillegg er det undervisning om balanse og aktivitet/trening. Tilbudet er basert på mengdetrening med gradvis økning av vanskelighetsgrad, og øvelsene er basert på aktiviteter som du har nytte av i hverdagen.
- Hjerneskade - intensiv håndtrening - gruppeoppholdRehabiliteringsopphold i gruppe med intensiv trening av arm- og håndfunksjon ved hjelp av metoden Constraint-Induced Movement Therapy (CIMT). Metoden innebærer intensiv trening i form av at den armen/hånden som har redusert funksjon skal benyttes så mye som mulig i løpet av dagen.
- Hjerneskade - intensiv språktrening - gruppeoppholdConstraint induced språkterapi (CIST), eller intensiv språktrening i gruppe, er en relativt ny metode for trening som kan gi positive resultater for en del personer etter en ervervet hjerneskade, selv etter mange år.
- Hjerneskade - kontrolloppholdDette er et tilbud til personer som tidligere har vært innlagt til primærrehabilitering etter en ervervet hjerneskade, hovedsakelig hjerneslag eller traumatisk skade.
- Hjerneskade - mestring av kognitive følgevirkninger - gruppeoppholdSenfaserehabilitering er et gruppetilbud for deg med ervervet hjerneskade som lever med vedvarende konsekvenser av skaden, som for eksempel kognitive vansker, nedsatt kapasitet, endringer i sosialt liv og deltakelse. Mange som har fått en hjerneskade etter en ulykke, hjerneslag eller liknende opplever nedsatt funksjon og endringer i hverdagen som gir utfordringer også etter flere år. Rehabiliteringstilbudet har fokus på hvordan mestre og håndtere endret livssituasjon i senfase etter en ervervet hjerneskade.
- Hjerneskade - rehabilitering av kognitive følgerPrimærrehabilitering ved kognitiv svikt er et rehabiliteringstilbud rettet mot pasienter i arbeidsfør alder, ofte relativt kort tid etter brått oppstått hjerneskade. Hjerneskaden kan være følge av hjerneslag, hjertestans, subarachnoidalblødning, traumatisk hjerneskade, hjernetumor og lignende. Det må være påvist hjerneskade ved bildediagnostikk (CT/MR) eventuelt supplert med nevropsykologisk utredning.
- Hjerneskade hos barn og unge - rehabiliteringEn ervervet hjerneskade er en skade som oppstår i hjernen etter fødsel. Skaden kan ha flere ulike årsaker, som traume, infeksjoner og inflammasjonstilstander i hjernen, hjerneslag, oksygenmangel og hjernesvulst.
- Hjerneskade, traumatisk - rehabiliteringErvervet hjerneskade kan påvirke både fysisk, kognitiv, psykisk og atferdsmessig funksjon. Kognitiv funksjon betyr evnen til å oppfatte, tenke, forstå, huske, løse problemer, ta avgjørelser og kommunisere. I mange tilfeller vil det være behov for spesialisert rehabilitering. Når du etter en ervervet hjerneskade regnes som medisinsk stabil, kan du bli søkt overført til tidligrehabilitering dersom du fyller inntakskriteriene.
- Hjerneslag - rehabiliteringHjerneslag er en betegnelse på oppstått skade i hjernen som skyldes en blodpropp eller en blødning. Symptomene oppstår ofte akutt og det er viktig med rask sykehusinnleggelse for utredning og behandling. Det er stor variasjon i hvilke følgetilstander hjerneslaget gir og hvor omfattende rehabilitering det er behov for.
- Hypermobilitetstilstand - Ehlers-Danlos syndrom hypermobiltype - gruppeoppholdRehabiliteringsopphold i gruppe for voksne med hypermobilitetstilstand (HMS) og Ehlers-Danlos syndrom hypermobil type (EDS-HT) med omfattende funksjonssvikt, helseplager og i behov av tverrfaglig rehabilitering i spesialisthelsetjenesten. HMS og EDS-HT er tilstander som skyldes en forstyrrelse i bindevevet som medfører økt bevegelighet i ledd - og noen ganger også andre symptomer.
- KondisjonstestKondisjonstest er en test for å vurdere din evne til å utføre langvarig arbeid med en viss intensitet (aerob utholdenhet), altså fysisk arbeidskapasitet. Hensikten med testen er å få en status på din fysiske kapasitet som hjelp for å legge opp et treningsprogram, eller for å måle eventuell effekt av trening.
- Kreatinin clearanceKratinin Clearance er en nyrefunksjonstest.
- Locked-in syndromLocked-in syndrom (LIS) er en svært sjelden tilstand. Betegnelsen Locked-in syndrom brukes ved en spesifikk skade i hjernestammen, en del av hjernen med svært mange nervebaner innenfor et lite område. En person som har Locked-in syndrom er både våken og bevisst, men kan ikke respondere fordi hele kroppen er lammet. Personen kan ikke svelge eller snakke, har ikke mimikk eller kroppsspråk, mens syn, hørsel og evnen til å tenke er intakt. Tilstanden kan oppstå som følge av hjerneblødning, blodpropp, traumatisk hjerneskade eller forgiftning.
- Multitraume - kontrolloppholdKontrollopphold til personer etter multitraume som tidligere har vært innlagt ved primærrehabilitering. Multitraume defineres som alvorlig skade i to eller flere kroppsregioner, oftest i muskel-/ skjelettsystemet. Multitraume medfører ofte kompliserte brudd i armer, ben, bekkenskjelett og/eller amputasjoner. Multitraume vil også kunne medføre skade på nerver utenfor sentralnervesystemet, lunger, indre organer, muskulatur, bløtdeler og ansikt.
- Multitraume - rehabiliteringMultitraume defineres som alvorlig skade i to eller flere kroppsregioner, oftest i muskel-/ skjelettsystemet. Multitraume medfører ofte kompliserte brudd i armer, ben, bekkenskjelett og/eller amputasjoner. Multitraume vil også kunne medføre skade på nerver utenfor sentralnervesystemet, lunger, indre organer, muskulatur, bløtdeler og ansikt.
- Nevrogen blæredysfunksjonNevrogen blæredysfunksjon er en forstyrrelse av nerveforsyningen til blæremuskelen (detrusor) og/eller lukkemuskelen (sfinkter), og samspillet mellom disse. Nerveskadens lokalisasjon og omfang er avgjørende for hvor mye vannlatningsfunksjonen påvirkes negativt. Hyppig vannlatning, brå og plutselig vannlatningstrang, urinlekkasjer, urinveisinfeksjoner og manglende evne til å igangsette vannlatningen er utfordringer mange kan oppleve.
- OrtostasetestOrtostasetest er en undersøkelse for å se hvordan kroppens blodtrykk og puls reagerer på stillingsendringer (for eksempel fra liggende til stående stilling). Blodtrykk og puls måles mens du ligger fastspent på en ståbenk, som gradvis blir tiltet til en mer oppreist posisjon.
- Poliklinisk smertevurderingTverrfaglig poliklinisk kartlegging av smertetilstand og funksjon.
- Poliklinisk treningsbehandlingTilbud om poliklinisk treningsbehandling til deg som trenger behandling på spesialisthelsetjenestenivå for å forbedre funksjonsnivå. Tilbudet går inntil 12 uker med oppfølging to eller tre dager i uken.
- Poliomyelitt – vurderingsoppholdFunksjonsvurdering for personer med følgetilstand etter poliomyelitt. Oppholdet innebærer en helhetlig vurdering av funksjon, aktivitet og deltakelse.
- Ryggmargsskade - gruppeoppholdTemabaserte gruppeopphold for personer med ryggmargsskade.
- Ryggmargsskade - kontrolloppholdPasienter med ryggmargsskade har rett til livslang oppfølging i Norge. Vi tilbyr kontrollopphold til personer med følgetilstand etter traume eller sykdom i ryggmarg eller cauda equina syndrom.
- Ryggmargsskade - rehabiliteringEn ryggmargsskade medfører brudd i den nevrologiske forbindelsen mellom hjernen og kroppen. Alvorlighetsgraden avhenger av skadens nivå og omfang. Man skiller mellom traumatiske ryggmargsskader (forårsaket av ytre skade) og ikke-traumatiske ryggmargsskader (forårsaket av blødning, svulst, betennelse, infeksjon, slitasje, aldring, medfødte lidelser).
- Ryggmargsskade - vurderingsoppholdPasienter med ervervet ryggmargsskade har rett til livslang oppfølging i Norge. Vi tilbyr vurderingsopphold til personer med følgetilstand etter traume eller sykdom i ryggmarg eller cauda equina syndrom.
- Ryggmargsskade hos barn og unge - rehabiliteringEn ryggmargsskade medfører brudd i den nevrologiske forbindelsen mellom hjernen og kroppen. Alvorlighetsgraden avhenger av skadens nivå og omfang. Man skiller mellom traumatiske ryggmargsskader (forårsaket av ytre skade) og ikke-traumatiske ryggmargsskader (forårsaket av blødning, svulst, betennelse, infeksjon, slitasje, aldring, medfødte lidelser).
- Skjelettdysplasi - poliklinisk konsultasjonDette er et poliklinisk tilbud til deg som har skjelettdysplasi og som opplever nye problemstillinger relatert til den skjelettdysplasi-tilstanden du har.
- Smerterehabilitering - individuelt oppholdRehabilitering for personer med langvarige, sammensatte smertetilstander der det fokuseres på funksjon fremfor årsak og diagnose. Oppholdet innebærer en helhetlig tilnærming, hvor både psykiske, fysiske og sosiale faktorer spiller inn.
- Spastisitet - vurderingsoppholdUnder dette oppholdet kartlegges det hvordan spastisitet påvirker din funksjon, aktivitet og deltakelse i samfunnet, og din livskvalitet. Ut fra denne kartleggingen gir vi deg anbefalinger relatert til mestring av spastisitetsplager.
Side1av 2