Enhet for kvalitet og pasientsikkerhet har som oppgave, i samarbeid med alle ansatte, å forbedre kvalitet og pasientsikkerhet ved Sunnaas sykehus. Vi veileder og bistår ledere og avdelinger.
Enhet for kvalitet og pasientsikkerhet består av fagdirektør, kvalitetssjef, smittevernlege, hygienesykepleier, provisor og tre kvalitetsrådgivere.
Fagdirektør: Ivar Thor Jonsson
Kvalitetssjef: Siv Anita Horn
Det er avgiftsfri parkering på hovedparkeringsplassen nord for Rema 1000. Følg skilting fra hovedveien.
Ved hovedinngangen finnes korttidsparkeringsplasser merket med HC-symbol.
Langtidsparkering med HC-symbol finnes i Steinveien på vestsiden av bygg E/F, og på sørsiden av bygg D.
Ladestasjoner for elbiler finnes i Steinveien på vestsiden av bygg E/F. Ladepunktene er semi-hurtigladere som passer alle nyere elbiler (Mode-3: Type-2).
For å få gyldig bevis for ladning av elbil, kontakt Sunnaas sykehus servicetorg, tlf 66 96 90 00.
Det går båter fra Aker brygge og Lysaker til Nesoddtangen. Båtene korresponderer med buss til Sunnaas sykehus. Reisetid fra Aker brygge er 36 minutter. Fra Lysaker brygge 20 minutter.
Fra Aker brygge til Nesoddtangen tar du båtrute nr. B10. Fra Lysaker til Nesoddtangen tar du båtrute nr. B11.
Fra Nesoddtangen går det korresponderende buss rute nr. 575 eller 570 til Sunnaas bussholdeplass.
Båtene går inntil tre ganger i timen. Se www.ruter.no for mer informasjon om rutetider.
Billett kjøpes på billettautomat, ombord eller via billettappen RuterReise.
Sunnaas sykehus ligger på Nesoddens vestside, ca. 6 mil fra Oslo sentrum. Turen tar rundt 50 minutter.
Med bil følger du fylkesvei 156 eller 157. Følg skilting mot Nesoddtangen og videre til Sunnaas sykehus.
På GPS kan du legge inn besøksadressen Bjørnemyrveien 11, 1453 Bjørnemyr, eller GPS koordinatorer 59.8361781,10.6420094,17Z.
Kart (google maps)
Sykehuset har to basseng, store basseng (25 meter) og lille basseng (terapibasseng). Nesodden kommune disponerer bassengene når de ikke er i bruk til pasientbehandling.
Åpningstider lille basseng
Åpningstider store basseng og badstue
Åpningstider, tildeling av tider, folkebad og trening for svømmeklubber finner du på www.nesodden.kommune.no
Skal du besøke en som er pasient på sykehuset, må det avtales direkte med avdelingen.
Kontaktinfo til alle avdelingene
På et sykehus befinner mange seg i en ekstra sårbar situasjon, og har krav på at deres privatliv blir respektert. Det er fort gjort å overse, men det kan befinne seg andre personer i nærheten som ikke ønsker å bli tatt bilde av, filmet eller gjort lydopptak av.
Enten du er privatperson eller journalist, må du ha tillatelse til å ta bilde eller gjøre film- eller lydopptak ved sykehuset. Alle pasienter på sykehuset har krav på privatlivets fred når de er på sykehus.
Vis hensyn ved å ikke ta bilder, film eller omtale andre på sosiale medier uten å ha spurt dem først.
Husk at det er helt i orden å si nei om du skulle bli spurt.
Det er frisør på sykehuset. Frisørsalongen holder til i kjelleren i G-bygget ved garderoben til det store bassenget. Time kan bestilles på tlf 957 72 904. Besøkende kan også benytte seg av frisøren.
Hva som gjelder for ditt rehabiliteringsopphold finner du utfyllende informasjon om på Rehabiliteringstilbud og undersøkelser. Men som regel bør du ta med følgende:
Gå til Google Maps, trykk på Street View & 360, så kan du bevege seg rundt i bildet.
Sunnaas sykehus HF på Google Maps
Trykk på kartet for å få det i større format (pdf).
På Sunnaas sykehus har vi ulike laboratorietjenester. Les mer om disse på siden om laboratorietjenester.
Det er to kantiner i sykehuset en i bygg F og en i bygg H.
Her spiser du som pasient alle måltider (frokost, lunsj, middag, kveldsmat), med mindre annet er avtalt med avdelingen.
Sunnaas sykehus tilbyr et næringsrikt og variert kosthold, om det er medisinske eller kulturelle grunner for det sørger vi for at du får en spesiell diett.
Les mer om ernæring og rehabilitering.
Her finner du informasjon som kan være nyttig etter hjemkomst:
Når du kommer hjem – forslag til nødplan
Vi har et stort utvalg av organiserte aktiviteter for pasientene, og et utvalg av aktiviteter du kan gjøre på egen hånd som pasient eller pårørende.
Oversikt over sykehusets pasientaktiviteter
Beskrivelse av de ulike aktivitetene
Sunnaas er et røykfritt sykehus, røyking skjer på anviste steder.
Det er ikke tillatt å bruke eller være påvirket av alkohol, eller andre rusmidler, så lenge du er pasient ved sykehuset, eller er i permisjon. Sykehuset er ansvarlig for deg også under permisjoner. Brudd på reglene kan få konsekvenser for ditt opphold.
På dette sykehuset kan du treffe en Sykehusklovn!
Verdens beste reseptfrie medisin er et besøk av en sykehusklovn! Sykehusklovnene er en gruppe profesjonelle scenekunstnere som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Gjennom improvisasjon, lydhørhet og sin helt spesielle klovnekommunikasjon besøker de pasienter, pårørende og helsepersonell. Sammen skaper klovn og barn unike øyeblikk hvor sykehusets rutiner må vike plass for noe annet.
Sykehusklovnene kan tenne livsgnist, øke selvtillit og hente frem barnets friske krefter. Effekten av latter, lek og undring kan mobilisere uante krefter i små og store kropper. Og et klovnemøte kan være en etterlengtet pustepause til foresatte når de ser sine barn og unge fryde seg.
Sykehusklovnene kan ikke forandre situasjonen, men de kan gjøre noe med opplevelsen. Og slik kan et sykehusopphold også bli preget av latter, smil og positive minner. Sykehusklovner kan brukes som magisk medisin og kanskje kan det vonde trylles bort for en liten stund.
Les mer om Sykehusklovnene
Du får tildelt ditt eget nøkkelkort som du bruker når du skal inn og ut av sykehuset og terassen når hovedinngangen er stengt.
Besøkende som kommer utenom åpningstid følger instruks ved hovedinngangen (bygg B).
Ulykker, sykdom og død kan gi mange tanker og spørsmål. Sykehusprest og diakon er her for å møte pasienters, pårørendes og ansattes behov for samtale, sjelesorg, veiledning og kirkelige handlinger.
Det stille rommet er åpent hele døgnet for stillhet, meditasjon, lystenning og bønn, og er et livsynssåpent rom. Du finner det innerst i underetasjen i H-bygget.
Prestetjenesten ivaretar også pasienter som tilhører andre kirke-, religions- og livssynssamfunn, og formidler kontakt med aktuelle ressurspersoner.
Tankene kan være mange og ordene få. Uansett hvor man er i livet, kan det være godt å ha noen å snakke med. Ta gjerne kontakt direkte med diakon Laila Bjerkehagen Andresen og sykehusprest Katrine Bråtane (i permisjon) eller gjennom teamet ditt.
Du kan bruke egen mobiltelefon og PC på sykehuset, men det er ikke like god dekning overalt.
Det er åpent, gratis og trådløst Internett ved bruk av egen PC/mobil/nettbrett.
Sykehuset tar ikke ansvar for medbrakt teknisk utstyr.
Vi kan dessverre ikke besvare tilbakemeldingen din, men den blir lest og håndtert. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer. Din tilbakemelding hjelper oss å forbedre sidene våre.