Ungdom på sykehus

Denne siden skal gi deg bedre oversikt over hvordan du kan forberede deg på å komme hit, hva som venter på deg under oppholdet og hva som er greit å vite om når du skal hjem igjen.

​​Å være ung på et sykehus kan ofte være veldig vanskelig og forvirrende. Det kan hende at du er på rehabilitering for aller første gang, og at du går igjennom små eller store forandringer i livet. Det kommer masse ny informasjon som er vanskelig å huske, helt nye rutiner i hverdagen, og mange nye møter med ukjent helsepersonell. Det kan også oppleves som vanskelig å ikke få være like mye med familie og venner som før. Her kan du finne tips og råd om tiden før, under og etter et opphold på Sunnaas.

På Sunnaas sykehus tilbys det opphold til mange ulike diagnoser. Her finner du derfor folk i alle aldre. Felles for dem er behovet for rehabilitering på grunn av sykdom eller skade. Men det å være på sykehuset handler ikke bare om opptreningen. Du må også ha det bra! 

Vi på Sunnaas ønsker å gjøre vårt beste for at du får et godt opphold. Det kan være tøft å være ung på sykehuset. Derfor legger vi til rette for at du får god og forståelig informasjon om skaden din. Du skal kunne holde kontakt med venner og familie, og få henge med personer på din egen alder. På Sunnaas har vi faktisk et helt eget rom bare for ungdommer! ​

Fant du det du lette etter?