HELSENORGE

Sunnaas markerer mot bombing av sykehus

Et angrep på ett sykehus er et angrep på alle sykehus, skriver Røde kors og Leger uten grenser i en appell der de oppfordrer til ett minutts stillhet ved norske sykehus som markering mot målrettede angrep og bombing på sykehus og helsepersonell. Sunnaas sykehus samarbeider med klinikker der slike angrep er en reell trussel, og deltar i markeringen for å vise sin støtte.

​Folkeretten skal beskytte sykehus, også i krigstid. Likevel utsettes de for målrettede angrep, også i områder der Sunnaas sykehus direkte og indirekte er involvert. Sykehuset samarbeider med en klinikk i grenseområdene mellom Tyrkia og Syria, ikke langt fra Aleppo, og har førstehåndskunnskap om befolkningens desperate behov for hjelp. Sykehuset arbeider også i nær kontakt med en klinikk i Libanon der krigens følger merkes.
 
- Angrep på sykehus og helsepersonell er grotesk og bryter med all anstendighet. I vårt mangeårige arbeid internasjonalt har vi sett krigens realiteter på nært hold. Vi har gode kollegaer som daglig møter trusselen om krigshandlinger rettet mot pasientene og seg selv. Derfor er det viktig å delta i denne markeringen for å demonstrere vår avsky mot handlingene, og vise solidaritet med alle som er rammet, sier avdelingsoverlege Thomas Glott.

Sykehuset støtter aksjonen med ett minutts stillhet mandag 3. oktober.

For mer informasjon om markeringen nasjonalt, se https://www.facebook.com/events/962839843844318/