Vi anbefaler at du alltid bruker siste versjon av nettleseren din.

Skal styrke rehabiliteringsforskning gjennom etablering av Sunnaas Rehabilitiation Cluster

Sunnaas Rehabilitation Cluster er et initiativ reist av Sunnaas sykehus HF. Målet er på sikt å etablere et internasjonalt, ledende forsknings-, innovasjons- og utdanningsmiljø innenfor spesialisert rehabilitering.

Publisert 09.11.2021
Sist oppdatert 19.03.2024

​​- Behovet for å styrke rehabiliteringsfeltet gjennom å øke innsatsen på forskning, innovasjon og utdanning, er tydelig dokumentert de siste årene. Derfor har Sunnaas sykehus HF tatt initiativ til å starte jobben med å etablere "Sunnaas rehabilitation Cluster".

Det sier forskningsdirektøren ved Sunnaas sykehus HF, Anne Catrine Trægde Martinsen.

Svakt kunnskapsgrunnlag

Behovet ble tydelig understreket da konsulentselskapet KPMG i vinter la fram evalueringen av Helse- og omsorgsdepartementets Opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering (2017-2019). Den konkluderte med at forskningen må styrkes utfra følgende funn: «Det er bred enighet om at det er et for svakt kunnskapsgrunnlag i dette området, men forskning er fremdeles ikke prioritert».

Stor interesse for samarbeid

Forskningsdirektøren har gjennom det siste året jobbet med å sikre samarbeid og forankring av initiativet. Det er Oslo Metropolitan Universitet som er hovedsamarbeidspartner. I tillegg er det inngått avtale med Nesodden kommune som vertskommune.

- Jeg opplever stor interesse for dette, og at mange både etterlyser og mener at det er riktig at Sunnaas sykehus er initiativtaker. Vi har allerede en solid grunnmur å bygge videre på, ved at sykehuset gjennom mange år har vært ledende innenfor rehabforskning i Norge og internasjonalt. Vi har også markert oss som et innovativt sykehus, sier Trægde Martinsen.

Leveranser

Når det gjelder hva SRC på sikt skal levere sier forskningsdirektøren:

"SRC skal drive innovativ metodeutvikling, evaluering og implementering, fremragende forskning og utdanning og arrangere egne rehabiliteringskonferanser og -kurs i samarbeid med andre akademiske institusjoner og markedet. Men dette vil ta tid. Prosjektet er helt i startfasen", avslutter Trægde Martinsen.

Les mer om Sunnaas Rehabilitation Cluster