Lettere for foreldre å følge opp barns kontakt med sykehus

Foreldre til barn under 12 år kan nå bruke tjenester på helsenorge.no på barnas vegne. Løsningen ble innført i Helse Sør-Øst 1. juni 2022

Publisert 07.06.2022

Det betyr at foreldre som har en bruker på helsenorge.no kan få barnas innkallingsbrev digitalt, og de kan gi beskjed til sykehuset via helsenorge.no hvis timen ikke passer.  De kan også lese deler av barnets journal, ha digital dialog med sykehuset om enkelttimer og sende inn skjema​.

Målet er å gjøre det lettere for foreldre å følge opp behandlingen barna får på sykehus og å gjøre det enklere for dem å ha kontakt med sykehusene.

Nyttig f​​or foreldre

Portrettbilde av leder brukerutvalget i Helse Sør-Øst

Aina Nybakken, leder brukerutvalget i Helse Sør-Øst

Aina Nybakke leder brukerutvalget i Helse Sør-Øst og mener tjenesten vil være nyttig for mange foreldre: 
- ​Alle verktøy som letter hverdagen på en god måte er alltid ønsket, sett fra et brukerståsted, sier hun. Mange vil nok oppleve det som nyttig å lett kunne finne igjen nødvendig informasjon på Helsenorge, fremfor å lete frem mottatte brev.

I Sunnaas sykehus HF er det journaldokumenter opprettet på sykehuset etter 31. mai 2022 som blir tilgjengelig for foreldre. 

Vil man se dokumenter som er eldre, eller den fullstendige journalen, kan man be om det via helsenorge.no eller ved å kontakte sykehuset skriftlig.