Helseminister Kjerkol på besøk på Sunnaas

Mandag 27. juni var Helseminister Ingvild Kjerkol på besøk på Sunnaas, sammen med blant annet Nesoddenordfører Cathrine Kjenner Forsland og Administrerende direktør i HSØ, Terje Rootwelt.

Publisert 29.06.2022
Sist oppdatert 19.03.2024

​Det var Nesoddens ordfører som inviterte ministeren til sykehuset for blant annet å presentere henne for Sunnaas Rehabilitiation Cluster. Ministeren fikk også en omvisning i sykehuset, og deretter korte innlegg om 

  • ​Sunnaas Rehabilitation Cluster (SRC)​
  • Plan for klinisk utvikling
  • Behovet for en nasjonal satsing på rehabilitering. 

​I tillegg holdt ordfører C​athrine Kjenner Forsland et innlegg om hvordan hun ser på videre planer for Sunnaas sykehus.

Helseminister Kjerkol uttrykte stor begeistring under besøket, og var veldig imponert over jobben både ansatte og pasienter gjør. 

- Sunnaas er et sykehus som alle vi som ikke kommer fra østlandsområdet kjenner gjennom deres gode navn og rykte, og alt de gjør for norske pasienter. Det er et bilde som er forsterket etter besøket i dag. Det var også godt å se hvordan de tar i bruk ny teknologi, jobber tverrfaglig i møte med pasientene og følger opp pasientene hjemme med den kompetansen de har her. Så dette er et viktig sykehus for hele landet, sa helseministeren til lokalavisen Akershus Amtstidene

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland la vekt på at for kommunen så er Sunnaas en «hjørnesteinsbedrift», og opplyste om at kommunen planlegger for næringsutvikling rundt Sunnaas. Hun benyttet samtidig anledningen til å uttrykke sin frustrasjon over den nylig annonserte utsettelsen av byggetrinn 3, men kunne bare noen få timer etter besøket annonsere på sin Facebook at Sunnaas allikevel får fortsette konseptfasen for nytt sykehusbygg. 

Nyhetssak på sunnaas.no: Sunnaas får sluttføre konseptfasen av byggetr​inn 3

Nyhetssak i Akershus Amtstidene (bak betalingsmur)

Hele delegasjonen står i to rekker utenfor hovedinngangen til Sunnaas sykehus.

Bakerste rad fra venstre: Terje Rootwelt, adm.dir Helse Sør-Øst, Einar Magnus Strand, adm.dir Sunnaas sykehus, Kristel Kvam, styreleder Sunnaas sykehus og Frank Becker, klinikkoverlege Sunnaas sykehus. Første rad fra venstre: Kathi Sørvig, klinikksjef Sunnaas sykehus, Ingvild Kjerkol, Helseminister, Cathrine Kjenner Forsland, ordfører Nesodden, Wenche Folber, kommunedirektør Nesodden. Foto: Fra Helseministerens facebookside.