HELSENORGE

Første pasienter vaksinert

Sunnaas sykehus startet denne uken vaksinasjon av pasienter som er innlagt i sykehuset over tid.

- Jeg er glad for å få vaksinen, sa Arne Ingebretsen da han fikk sin første dose. Han er på Sunnaas sykehus etter å ha blitt rammet av alvorlig sykdom i august. Nå gleder han seg mest til at hans nærmeste ikke lenger trenger å bekymre seg for å smitte ham.

Denne uken får Arne og 23 andre pasienter som er innlagt i sykehuset, første dose av vaksinen. Dette gjelder hovedsakelig pasienter, uavhengig av diagnose, som har nedsatt lungefunksjon eller hostekraft. De kommer inn under kategori 4 i prioriteringsrekkefølgen fra Folkehelseinstituttet, altså alder 65-74 år og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med særlig høy risiko for alvorlig forløp.

Ansatte vaksinert i uke 7

Portrettbilde av Malin S. Thulesius

Malin S. Thulesius, smittevernansvarlig overlege ved Sunnaas sykehus HF

Før vinterferien ble også ansatte vaksinert. I overkant av en fjerdedel av dem som har direkte pasientkontakt har fått første dose.

- Det er en glede å være i gang med vaksinering av ansatte og våre mest sårbare pasienter, sier smittevernansvarlig overlege Malin S. Thulesius.

- Dette er et stort og viktig steg i riktig retning. Og så må vi fortsette med de gode smitteverntiltakene så lenge det er nødvendig, sier hun.