HELSENORGE

Brain Camp YNG sett gjennom deltakernes øyne

Julie fra ungdomsrådet ved Sunnaas sykehus deltok tidligere i august på Brain Camp YNG. Der intervjuet hun noen av deltakerne om hvordan de hadde det på camp gjennom uken.

​Jeg heter Julie, og er 14 år. Siden januar 2020 har jeg vært medlem av ungdomsrådet ved Sunnaas sykehus.

I år (som i fjor) var jeg deltaker på Brain Camp YNG. Jeg synes det var en fin opplevelse, jeg kan prøve nye ting i trygge omgivelser. Mange foreldre sier også at det er en fin opplevelse og et bra konsept, men hva tenker de andre deltakerne? Ofte blir det foreldre eller andre voksne som snakker for barnet eller ungdommen. Men det kan være noe de hadde mer utbytte av enn andre ting, eller kanskje det var noe som manglet? Det er det bare deltakeren selv som kan svare på. I år ville jeg snakke med fire av deltakerne om hva de likte/ikke likte med campen.

Jente med pil og bue

Julie Nodland Øksendal med pil og bue

Benjamin Schytt, 10 år:

«Jeg synes det er morsomst å sykle. Syklene er veldig kule, og jeg føler at jeg får det til. Det beste med å være her er å ha det gøy, både i aktiviteter og med andre folk. Jeg liker lederne og mentorene her; jeg føler jeg kan snakke med dem, og de hjelper meg. Alt her har vært bra, og jeg vil ikke endre på noe»

Gutt som holder opp en blink det er skutt på

Benjamin viser frem resultatene sine fra luftgeværskyting

Madeleine Larsen, 11 år:

«Jeg likte best å prøve SUP (stand up paddle-board), jeg synes det bare var deilig å stå og padle. Det var også morsomt å kunne gjøre denne aktiviteten med de andre. Alle folkene her gjør campen til det beste. De har alltid tid, og får meg til å smile. Jeg føler jeg har det jeg trenger her, og jeg vil ikke endre på noen ting.»

To personer på stand up paddle. En sitte rog en står.

Madeleine på SUP

Leah Johanne Hovden Mathiasen, 13 år:

«Jeg synes det var veldig gøy å padle i kajakk, fordi jeg kunne ha det gøy med andre mennesker. Det beste med campen er å være glad og ha det gøy med fine mennesker. Enten i aktiviteter, ved måltider eller ved andre tider. Jeg synes ting er veldig bra her; maten er veldig god, hver familie får eget rom med bad, de voksne her er flinke. Jeg ville ikke endre på noe.»

Frida Gustavsson, 16 år:

«Jeg likte best å gå tur med alpakkaer. Det var bare koselig med alle alpakkaene, og alle de andre folkene. Jeg likte også temakveldene våre (ungdomsgruppen). Mentorene kunne fortelle om sitt, og vi kunne fortelle om vårt. Jeg følte jeg kunne si hvordan jeg faktisk hadde det. Den beste tingen med å være her er å mestre nye ting, kanskje ting man var litt redd for. Når jeg kom hit, hadde jeg et mål om å reise meg på SUP. Det fikk jeg til, og da ble jeg veldig glad. Jeg liker mentorene her veldig godt, jeg føler de virkelig lytter og forstår. Maten her er også veldig, veldig god. Vi står opp litt tidlig, men det er bare noe å venne seg til. Ellers ville jeg ikke forandret på noen ting.»

Jente flyter i vannet, andre mennesker padler med SUP

Vannaktiviteter på Brain Camp YNG

Deltakere i ring utenfor hus

Samlet til orientering