Media

Vi har ingenting å skjule, men mange å verne.

Sunnaas sykehus har et aktivt og åpent forhold til media. Så langt som mulig legger vi forholdene til rette for medier, og bidrar med fakta, nøkkeltall, kommentarer eller ekspertise.

​Mediekontakter/kontaktinfo

Konstituert kommunikasjonsdirektør

Anne Daae Sæle
anne.daae.saele@sunnaas.no
Mobil 980 58 456

Nettredaktør

Marte Holm Løvstad
marte.holm.lovstad@sunnaas.no
Mobil 980 19 127

Generelle henvendelser til kommunikasjonsenheten kan sendes til info@sunnaas.no.

Fotografering/opptak på sykehuset

Av hensyn til pasienter, pårørende og ansatte, skal all fotografering og filming på sykehusområdet avklares på forhånd med kommunikasjonsenheten. Dette gjelder både stillbilder, video og lydopptak.

Vi ber også om at journalister eller andre fra presse og media ikke går inn i sykehusets avdelinger uten at dette er avklart på forhånd med kommunikasjonsenheten.

Sosiale medier

Tenk gjennom hva du deler og publiserer i sosiale medier. Vis hensyn til andre pasienter, pårørende og ansatte på sykehuset. 

Noen huskeregler

 • Ikke vis bilder eller skriv på en slik måte at du identifiserer andre uten at de har gitt deg eksplisitt tillatelse på forhånd
 • Hvis du er i tvil om noe er sensitivt - ikke skriv om det. Det er bedre å skrive litt for lite enn litt for mye
 • Hvis du er sint eller opprørt - la det du skriver ligge noen litt før du publiserer det. Når det først er publisert, er det for sent å angre 

Er du i tvil om hva du det du ønsker å publisere i sosiale medier strider mot retningslinjene i sykehuset, kan du kontakte kommunikasjonsenheten på info@sunnaas.no.

Offentlig postjournal

Postjournalen er en oversikt over dokumenter som kommer inn til eller går ut fra Sunnaas sykehus.
 Offentlig postjournal

Uønskede hendelser (3-3-meldinger)

Alle sykehus har en lovpålagt plikt til å melde fra om alvorlige uønskede hendelser. Hendelser som har ført til, eller kunne ha ført til, betydelig personskade. Disse meldingene kalles 3-3-meldinger etter § 3-3 som beskriver meldeplikten i Lov om spesialisthelsetjenesten.

Nyheter

 • 06.11.2018
  Margrete Halvorsen ny kommunikasjonsdirektør på Sunnaas sykehus

  Margrete Halvorsen kommer til Sunnaas sykehus HF fra Politidirektoratet hvor hun har ledet kommunikasjonsstaben siden 2012. Hun tiltrer 14. januar 2019.

 • 25.10.2018
  Ungdomsrådet søker nye medlemmer

  Ønsker du å være med å påvirke hvordan vi kan forbedre pasienttilbudet til unge pasienter? Vi søker nå deg som vil være med å representere og være et talerør for unge pasienter un...

 • 13.09.2018
  Studio 99 etablert på Aker helsearena

  - Dette er et etterlengtet tilbud, sa helseminister Bent Høie da han åpnet Studio 99 på Aker helsearena. Sunnaas sykehus’ treningspoliklinikk på Aker er nå blitt til treningslab Studio 99.

 • 01.08.2018
  CARF-akkreditert for tre nye år

  Sunnaas sykehus HF er akkreditert for tre nye år av CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities). Akkrediteringen er en offisiell anerkjennelse av at foretaket oppfyller internasjonale kvalitetsstandarder for rehabilitering.

 • 14.06.2018
  Treningslab Studio 99 åpner dørene på Aker helsearena

  Sunnaas sykehus HF sin treningspoliklinikk flytter til totalrenoverte lokaler i det tidligere apoteket i bygg 99 på Aker helsearena.

 • 03.05.2018
  Sunnaas sykehus 2035 – det høyspesialiserte rehabiliteringssykehuset

  Sunnaas sykehus HF har nå oversendt sin utviklingsplan til Helse Sør-Øst, etter at styret godkjente den 25. april. Fremtidens utfordringer og behov løses best ved å videreutvikle sykehuset som høyspesialisert rehabiliteringssykehus, konkluderer planen.

 • 02.03.2018
  Unn Svarverud er månedens innovatør i Helse Sør-Øst

  Spesialergoterapeut Unn Svarverud er månedens innovatør i februar for hennes arbeid med forflytningsvingen. Forflytningsvingen sikrer trygg forflytning for personer med ryggmargsskade og kombinerer tre hjelpemidler; brett, duk og hjulbeskytter.

 • 20.11.2017
  Helene sjekker inn på Sunnaas

  NRK-programmet «Helene sjekker inn» gir et godt bilde av hverdagen ved Norges største spesialsykehus for rehabilitering og fysikalsk medisin.

 • 29.10.2017
  LHL gir ærespris til Sunnaas sykehus HF

  LHLs niende ærespris i historien ble på LHLs landsmøte 29. oktober delt ut til Sunnaas sykehus. I begrunnelse skriver LHL blant annet at Sunnaas sykehus har samme verdigrunnlag som LHL, og at kjerneverdiene profesjonalitet, engasjement og g...

 • 20.09.2017
  Takknemlig for robotgave fra Israel

  Israel og Stiftelsen Morgenstjernen har gitt Sunnaas sykehus HF et ReWalk eksoskjelett i gave. Roboten gjør det mulig for personer med visse typer lammelser å gå oppreist. Gaven ble offisielt overrakt sykehuset under et besøk fra ambassadør...

 • 24.08.2017
  Sunnaas ønsker pasienter velkommen med film

  Hvordan er det egentlig å være pasient på Sunnaas sykehus? Ulykker og alvorlig sykdom rammer ofte brått og uventet. Det gjør at de færreste er forberedt på hva et lengre rehabiliteringsopphold innebærer. Med en kort film ønsker vi å gi et i...

 • 05.07.2017
  Fritt behandlingsvalg for habilitering og rehabilitering

  Fra 1. juli, 2017 er private rehabiliteringsinstitusjoner som har avtale med et regionalt helseforetak en del av fritt behandlingsvalg (velg behandlingssted). Alle pasienter som får rett til habilitering eller rehabilitering i spesialisthel...

 • 03.03.2017
  Sunnaas om fremtidig organisering av spesialisthelsetjenesten

  Sunnaas sykehus mener de regionale helseforetakene bør videreføres og at dagens regioninndeling bør opprettholdes. Dette er hovedpunkter i høringssvaret vi denne uka sendte inn til Kvinnsland-utvalgets forslag til fremtidig organisering og...

 • 05.02.2017
  Spill deg bedre med dataspill

  Spill kan være mye mer enn bare moro. www.spilldegbedre.no er en nettside for alle som ønsker å bruke spill i trening etter skade eller sykdom. Sunnaas sykehus har utviklet en liste over spill ut fra spillerens funksjon, konsoll og behov for øvelser.

 • 17.01.2017
  Fastlege anbefaler sykehusenes nettsider

  – Mange pasienter søker etter diagnoser og behandlinger på nett. Behovet for gode nettsider som er kvalitetssikret av helsepersonell er derfor stort. Jeg vil anbefale pasientene mine å bruke nettsidene til sykehusene, sier fastlege Steffen Krogh Vadseth.

 • 13.01.2017
  Nyttig dom over nye nettsider

  «Dette var oversiktlig!» Tilbakemeldingene fra pasienter som har brukertestet sykehusenes nettsider er positive. Men det var også noen læringspunkter for oss som vil gjøre opplevelsen på nett enda bedre.

 • 09.01.2017
  Pasientens helsetjeneste på nett

  Da de offentlige sykehusene i Norge skulle lage nye nettsider, lyttet vi til den aller viktigste stemmen: pasientens. Det pasientene sa, bestemte hvordan nettsidene skulle bli.

 • 20.12.2016
  Ingebjørg Irgens månedens innovatør i Helse Sør-Øst

  Overlege Ingebjørg Irgens er del av sårteamet på Sunnaas sykehus. Hun vet hvor lite som skal til før en pasient uten følelse i setemuskulaturen pådrar seg smertefulle sår, som tar lang tid å behandle. Nå utvikler hun undertøy for rullestolb...

 • 16.11.2016
  Birgitta Langhammer er månedens forsker i Helse Sør-Øst

  Birgitta Langhammer leder Sunnaas International Network (SIN) Stroke Study, et multinasjonalt forskningsprosjekt om hjerneslagrehabilitering i ni klinikker i sju ulike land. Hun er månedens forsker for november i Helse Sør-Øst.

 • 12.10.2016
  Sunnaas i full drift etter streik

  Som del av en landsomfattende sykehusstreik, har en gruppe leger og psykologer ved Sunnaas sykehus vært i streik i flere uker. Arbeidsministerens beslutning i går om tvungen lønnsnemnd setter et punktum for streiken også på Sunnaas.

 • 06.10.2016
  Styrket tilbud til barn med hjerneskader

  I statsbudsjettet for for 2017 foreslås det 13,7 mill kr bevilget til styrking av behandlingstilbudet for barn og unge med ervervete hjerneskader, og Sunnaas sykehus nevnes spesielt denne sammenhengen.

 • 30.09.2016
  Sunnaas markerer mot bombing av sykehus

  Et angrep på ett sykehus er et angrep på alle sykehus, skriver Røde kors og Leger uten grenser i en appell der de oppfordrer til ett minutts stillhet ved norske sykehus som markering mot målrettede angrep og bombing på sykehus og helseperso...

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.