Pasient blir stukket i finger av pleier

Smittevern

​Stadig flere pasienter blir bærere av resistente bakterier. Vi har laget brosjyrer som omhandler antibiotikaresistente bakterier. Disse kan brukes som tillegg til muntlig informasjon og som en huskeliste for tiltak du kan gjøre dersom du er smittet.

Brosjyren om smittevern på rom markert med smitte er informasjon til deg som besøker pasient, er hospiterende fagperson, håndverker eller utstyrsleverandør.

Informasjonsmateriell

 • ESBL-produserende bakterier

  Hva skal du gjøre dersom du er smittet av ESBL? Hvilke tiltak gjøres på sykehus og hjemme? Hvordan kan smitte forebygges og behandles?

 • Informasjon om smittevern på rom markert med smitte

  Hvorfor og hvordan skal du hindre smitte ved besøk på smitterom? Her er informasjon til deg som besøker pasient, er hospiterende fagperson, håndverker eller utstyrsleverandør.

 • Vankomycinresistente enterokokker (VRE)

  Hva skal du gjøre dersom du er smittet av vankomycinresistente enterokokker (VRE)? Hvilke tiltak gjøres på sykehus og hjemme? Hvordan kan smitte forebygges og behandles?

 • MRSA-bakterier

  Hva skal du gjøre dersom du er smittet av MRSA? Hvilke tiltak gjøres på sykehus og hjemme? Hvordan kan smitte forebygges og behandles?

Fant du det du lette etter?