Ny nettinformasjon og film om behandling av klumpføtter hos barn med AMC

TRS har oppdatert informasjonen om medisinske forhold ved arthrogryposis multiplex congenita (AMC) med utvidet tekst om kirurgisk behandling. I samarbeid med ortopedisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus er det også laget film om behandling av klumpføtter hos barn med AMC

​Arthrogryposis multiplex congenita (AMC) er en gruppe tilstander hvor flere bøyde og stive ledd er tilstede ved fødselen. Det er viktig å komme igang med tøyningsbehandling så fort som mulig etter fødselen. Hovedmålet med all behandling er å oppnå best mulig funksjon. TRS har nå oppdatert informasjonen om kirurgisk behandling ved AMC.

Les mer på siden "Medisinske forhold ved AMC", overskriften om oppfølging og behandling

I samarbeid med ortopedisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus er det også laget en film om behandling av klumpføtter hos barn med AMC. Dette gjøres med tøyninger og gipsing etter den såkalte "Ponseti-metoden".

Etter gipseperioden er det avgjørende å begynne med tilpassede dag- og nattortoser/skinner, slik at ikke foten går tilbake til den opprinnelige stillingen. Føttene må også fortsatt tøyes etter «Ponseti-metoden». Barn med AMC må bruke ortoser/skinner frem til 4-5 års alderen, og vanligvis lenger. Ortosene må justeres ved behov.