HELSENORGE

Rehabiliteringswebinar 2020 - Trening en magisk pille

4. september: I samarbeid med NKRR og LHL ressurssenter presenterer vi webinaret: «Trening – en magisk pille»

Inger Lise Aamot Aksetøy, fagleder og koordinator i Nasjonal kompetansetjeneste for trening som medisin vil snakke om fysisk aktivitet og trening som medisin, og da spesielt hvor intensiv trening og aktivitet behøver å være for å oppnå effekt i forebygging og rehabilitering av hjerte-karsykdom. Hun har gjort doktorgrad på forskning på hjerterehabilitering og intensitet.

Inger Lise Aamot Aksetøy
 
Overlege Tom Farmen Nerli ved Klinikk fysikalsk medisin og rehabilitering ved Sykehuset i Vestfold - Kysthospitalet jobbet våren 2020 med COVID-19 pasienter ved intensivavdelingen i Tønsberg. Han var med teamet som har jobbet med beskrivelse av helhetlig pasientforløp for COVID-19 fra intensiv til rehabilitering. Han skal snakke både om fysisk aktivitet og treningsprinsipper med utgangspunkt i ICF modellen, og illustrere dette med et COVID-19 case.

Tom Nerli

Professor Hanne Dagfinrud skal lede oss gjennom webinaret. Hun er fysioterapeut/professor og forsker på Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR) på Diakonhjemmet sykehus.

Hanne Dagfinrud

Hvert innlegg avsluttes med noen spørsmål stilt av Hanne Dagfinrud og av webinardeltakerne.

Planleggingsgruppen for dette webinaret har bestått av; Siri Holm Solberg, Ressurssenter for hjerterehabilitering LHL-sykehuset, Anne Edvardsen LHL og AHUS, Hanne Dagfinrud, NKRR/UIO, Hilde Wangen Aasarmoen NKRR og Julia Mbalilaki RKR.

Hold av tiden, og delta på vårt webinar med kunnskapsrike forelesere som tar for seg ulike aspekter rundt den fysiologiske effekten av trening.

Teknisk info

Vi bruker programmet GoToWebinar til alle våre webinarer. GoTo Webinar fungerer dessverre ikke på datamaskiner som er administrert via Sykehuspartner, vi anbefaler derfor å benytte privat pc eller nettbrett. Hvis du vil teste om Pc’en din fungerer med GoToWebinar kan du trykke på linken du får ved påmelding, og se om du slipper inn i venterommet til webinaret allerede nå.  Når du melder deg på webinar får du en unik link som du må bruke for å logge på. Du får også mer teknisk informasjon om gjennomføring ved påmelding. Er dere flere som vil se webinar sammen behøver bare en person melde seg på.

Bruk linken du fikk på mail til å logge på webinaret. Du blir logget på webinaret uten mikrofon eller webkamera skrudd på. Det vil være mulig å stille spørsmål skriftlig underveis i webinaret. Tekniske og praktiske spørsmål vil bli besvart fortløpende, faglige spørsmål vil bli besvart i etterkant av presentasjonen. Det vil også bli anledning til å stille spørsmål muntlig også. Dersom du ønsker å stille spørsmål muntlig må du bruke funksjonen som heter "raise hand" for å be om at mikrofonen din kan skrues på. Informasjon om interaksjon i webinaret vil også bli gitt underveis i webinarene.

Meld deg på her

Informasjon om de ulike webinarene med tema, innhold og foredragsholdere vil presenteres i god tid før gjennomføring her, vår facebookside og i andre relevante kanaler. Ta gjerne kontakt med oss på RKR via mail, vår hjemmeside eller vår Facebookside dersom det er spørsmål knyttet til dette!

Hva med å legge deres avdelingsmøter til ett eller flere av våre webinarer i høst? Hold av fredagene denne høsten i kalenderen allerede nå!

Mvh oss i RKR
Siri, Stein Arne, Julia, Jenni, Mari og Ingvild

Fant du det du lette etter?