Bli med til Bragdøya!

Opplev Kristiansands idylliske skjærgård

 

Bragdøya er en øyperle i Kristiansandsfjorden. Øya eies av Kristiansand kommune og blir brukt som rekreasjonsområde for byen, med bade- og fiskemuligheter. Til Bragdøyas friareal hører også de nærliggende øyene Timlingene, Svendsholmen, Blomsterøya, Langøya, Ragnhildsholmen og Hestehaue. 

Byens første lystgård ble oppført på Bragdøya av by- og rådstueskriver Henrik Arnold Thaulow rundt 1770. Thaulow var morfar til Camilla, Oscar og Henrik Wergeland. I dag brukes Thaulows hus som café.

Bragdøya Kystlag

Bragdøya kystlag ble stiftet i 1986 og har vært drivkraften i utviklingen av Bragdøya Kystkultursenter. I dag er det landets største kystlag med i overkant av 676 medlemmer. I tillegg til å drive virksomheten på Bragdøya har kystlaget ansvar for Grønningen fyr og for en stor samling tradisjonelle verneverdige båter. Laget arbeider med kulturvern, maritim kulturhistorie, kystfriluftsliv og sosiale og kulturelle kurs og arrangementer. 

Bragdøyas storstue - Saltebua

Vi inviterer dere med på en minneverdig kveld på Saltebua, Kystlagets og Bragdøyas storstue. Her får dere oppleve unik skjærgårdsidyll i rustikke lokaler, med båttur ut i den maritime atmosfæren, skjærgårdsmat, musikk og underholdning. 

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.