Årets innovatør

Vi ønsker å videreføre idékonkurransen Årets innovatør, som i fjor ble vunnet av Turid Kristine Semb for sin oppfinnelse «Happy». Konkurransen er åpen for de som kjenner utfordringene best; brukere eller helsepersonell som har løst praktiske utfordringer i hverdagen med smarte ideer og innovasjoner. Vi oppfordrer derfor alle «Petter Smarter» til å melde seg på! Hvem vet, kanskje akkurat din idé når helt opp og blir vinner av den gjeve prisen?

Utgangspunkt

En god idé/løsning på en utfordring for mennesker med nedsatt funksjon, deres pårørende eller hjelpere. Ideen din kan være på skisse-stadiet eller i form av prototype. Den kan være en «hjemmesnekret» løsning, men ikke et produkt ferdig for salg. Ideen kan være en oppfinnelse (en gjenstand), en organisasjonsmessig løsning eller en ny opplevelse eller tjeneste.

​Formål

Å vise et utsnitt av alle de gode løsningene som oppstår blant de som kjenner utfordringene best. Noen av ideene vil kunne være av interesse for næringslivet og kommersialisering. Under konferansen vil den mest spennende idéen vinne årets innovatørpris på kroner 10.000.

​Hvem kan delta?

Alle brukere og ansatte i rehabiliteringsfeltet som har gode ideer og løsninger knyttet til habilitering og rehabilitering.

​Utstilling og presentasjon

Vi stiller en presentasjonsvegg til gratis disposisjon under konferansen, sørger for at idéen din blir presentert for en fagjury og at den blir tilgjengelig for konferansens deltagere.

Hva må du gjøre?

  • ​Melde deg på som deltager til konkurransen Årets innovatør.
  • Lage en enkel Poster/plakat med tekst og bilde/illustrasjon. Ditt presentasjonsområde er en veggflate på max B90 x H120 cm.
  • Montere posteren på presentasjonsveggen. (Arrangør hjelper deg med tosidig tape. Utforming av tekst, utskrift og oppheng av poster, samt rydding må du gjøre selv.)
  • Være tilgjengelig i utstillingsområdet for å kommentere/presentere din egen idé. Hvis du har en prototype, kan du vise den frem samtidig som du gir muntlig presentasjon ved posteren din.

Du er selv ansvarlig for presentasjonen din og dermed også spredning til samarbeidspartnere og mulige konkurrenter. Det samme gjelder også ved eventuell videre kontakt med næringslivet.

Deltakerjury

Brukere og ansatte i helsetjenesten som deltar på konferansen avgir sin stemme til den posteren de liker best. Deltakerstemmene  legges til fagjuryens innstilling.

Fagjury

De vil vurdere bidragene ut fra kriterier som å dekke et behov, målgrupper, grad av nyskapning, gjennomførbarhet, kommersialitet og en helhetsvurdering. Dette ses i sammenheng med deltakerstemmene og en vinner kåres i plenumssesjonen på ettermiddagen, på andre dag av konferansen.

Påmelding til Anne Karine Dihle.

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.