HELSENORGE

Læringsressurser

RKR har laget en rekke e-læringskurs for deg som jobber med rehabilitering. På denne siden finner du linker til våre kurs, samt andre nyttige kurs som du finner i e-læringsportalen.

Tilgang til kursene og til Læringsportalen

For ansatte på Sunnaas:

Kursene ligger i Læringsportalen til Sunnaas, ansatte søker på RKR sine kurs i Læringsportalen via Intranett. 

For eksterne:

Registrer deg som en ekstern bruker på et sykehus. Dette vil gi deg tilgang til kurs det respektive sykehuset har publisert for ekstern bruk

Læringsportalen


Nedenfor ligger direktelenker som skal ta deg rett inn i kursene. Noen kurs tar opptil ett minutt å laste inn - vær tålmodig.  

Grunnpakke rehabiliteringskurs

Disse kursene anbefaler vi som en grunnpakke for deg som er ny innen rehabiliteringsfeltet.

Rehabiliteringskompetanse - tverrfaglig samarbeidBrukermedvirkning i rehabiliteringRehabiliteringskompetanse - Rehabiliteringsprosessen

Behov for rehabilitering

"Behov for rehabilitering" er et eLæringskurs som skal hjelpe helsepersonell i spesialist- og primærhelsetjenesten med å bedre forstå hva det vil si å ha behov for rehabilitering.

Dette e-læringskurset er for alle som ønsker å bedre vurdere hvem som trenger rehabilitering. Forventet tidsbruk er 30-60 minutter. Nettleseren Chrome anbefales for dette kurset. 

Les mer om kurset

Kurs: Behov for rehabilitering

Læringsressurser for kunnskapsbasert praksis

Kunnskapsbasert praksis hjelper oss å sikre gode helsetjenester, også innenfor rehabilitering. RKR har utarbeidet en rekke læringsressurser for å finne og fortolke vesentlige detaljer i forskningsartikler.

RKR KE 1 Basic Literature SearchRKR KE 2 Advenced Literature SearchRKR KE 3 Foundations of Measurement: ICF FrameworkRKR KE 4 Foundations of Measurement: Why measure?RKR KE 5 Foundations of Measurement: ValidityRKR KE 6 Foundations of Measurement: ReliabilityRKR KE 7 Foundations of Measurement: Standard error of measurementRKR KE 8 Foundations of Measurement: Minimum detectable changeRKR KE 9 Foundations of Measurement: Minimum clinical important difference

PROMIS

PROMIS skjemae er lisensfrie, men det er en forutsetning for bruk at man setter seg inn i bakgrunn og skåringsmetoder. Derfor er tilgang til skjema satt opp som en kort eLæring. Planlagt bruk må registreres.

PROMIS 29 og 57

Andre ressurser og e-læringskurs

Digital læring Sunnaas sykehusLæringsportalenErfaringsdeling - videokonsultasjon for individer og grupper

covid-19

Anbefalinger for behandling av personer som er, eller har vært innlagt på sykehus med covid-19 sykdom, er her samlet på ett sted, med tilhørende beskrivelser og ressurser.

E-læring: rehabilitering etter covid-19 sykdom

Rehabiliteringswebinarer

RKR har i løpet av pandemitiden produsert ukentlige webinar om ulike tema innen rehabilitering. Vi gjør nå et utvalg webinar fra 2021 åpent tilgjengelig i en begrenset periode (frem til 1. juli 2022).

Reprise av et utvalg webinarer fra 2021

Fant du det du lette etter?