HELSENORGE

Læringsressurser

RKR har laget en rekke e-læringskurs for deg som jobber med rehabilitering. På denne siden finner du linker til våre kurs, samt andre nyttige kurs som du finner i e-læringsportalen.

​​​

​​​​Tilgang til kursene og til Læringsportalen

For ansatte på Sunnaas

Kursene ligger i Læringsportalen til Sunnaas, ansatte søker på RKR sine kurs i Læringsportalen via Intranett. 

For eksterne

Registrer deg som en ekstern bruker på et sykehus. Dette vil gi deg tilgang til kursene som det sykehuset har publisert for ekstern bruk. Du må dessverre bruke en annen epost-adresse om du senere vil ha tilgang til et annet sykehus sin eksterne kurskatalog.

LæringsportalenGrunnpakke rehabiliteringskurs

Disse kursene anbefaler vi som en grunnpakke for deg som er ny innen rehabiliteringsfeltet.

Rehabiliteringskompetanse - tverrfaglig samarbeidBrukermedvirkning i rehabiliteringRehabiliteringskompetanse - Rehabiliteringsprosessen

Behov for rehabilitering

"Behov for rehabilitering" er et eLæringskurs som skal hjelpe helsepersonell i spesialist- og primærhelsetjenesten med å bedre forstå hva det vil si å ha behov for rehabilitering.

Dette e-læringskurset er for alle som ønsker å bedre vurdere hvem som trenger rehabilitering. Forventet tidsbruk er 30-60 minutter.

Les mer om kurset

Kurs: Behov for rehabilitering

Læringsressurser for kunnskapsbasert praksis

Kunnskapsbasert praksis hjelper oss å sikre gode helsetjenester, også innenfor rehabilitering. RKR har utarbeidet en rekke læringsressurser for å finne og fortolke vesentlige detaljer i forskningsartikler.

RKR KE 1 Basic Literature SearchRKR KE 2 Advenced Literature SearchRKR KE 3 Foundations of Measurement: ICF FrameworkRKR KE 4 Foundations of Measurement: Why measure?RKR KE 5 Foundations of Measurement: ValidityRKR KE 6 Foundations of Measurement: ReliabilityRKR KE 7 Foundations of Measurement: Standard error of measurementRKR KE 8 Foundations of Measurement: Minimum detectable changeRKR KE 9 Foundations of Measurement: Minimum clinical important difference

PROMIS

PROMIS skjema er lisensfrie for ikke-kommersielle, men det er en forutsetning for bruk at man setter seg inn i bakgrunn og skåringsmetoder. Derfor er tilgang til skjema satt opp som en kort eLæring. Planlagt bruk må registreres (lenke til registreringsskjema finnes inne i kurset).

PROMIS 29 og 57

Covid-19 - utredning og rehabilitering

Elæringskurs for utredning og rehabilitering etter covid-19 sykdom. Anbefalinger for behandling av personer innlagt på sykehus med covid-19 sykdom er her samlet på ett sted, med tilhørende beskrivelser og ressurser. Kurset inkludert videoer ​og forklaring om de ulike testene og undersøkelsene som er aktuelle for å vurdere behov for​ rehabilitering for disse pasientene.

E-læring: rehabilitering etter covid-19 sykdom

Andre ressurser og e-læringskurs

Digital læring - Sunnaas sykehus samleside med lenker Læringsportalen Digital hjemmeoppfølging: bruk av videokonsultasjon for individer og grupper​​Informasjonsfilm om henvisning til rehabilitering​Fant du det du lette etter?