Under oppholdet vil vi vurdere
- om du kan nyttiggjøre deg et smerterehabiliteringsopphold ved Sunnaas eller et annet sted
- om du vil ha best nytte av et smerterehabiliteringsopphold i gruppe eller et individuelt opphold
- om du innehar nødvendig motivasjon for å få til en endring, dette innebærer å gå inn i nye prosesser og være åpen for nye former for mestring
Vi fokuserer på funksjon fremfor årsak og diagnose, og arbeider ut fra en biopsykososial forklaringsmodell til smerter. Modellen tar utgangspunkt i at langvarige smerter er en sammensatt tilstand, hvor både psykiske, fysiske og sosiale faktorer spiller inn.
Vurderingen utføres av et tverrfaglig team som kan bestå av psykolog, fysioterapeut, ergoterapeut, sosionom, sykepleier, hjelpepleier og lege.
Første dagen er forbeholdt innkomstsamtale med sykepleier og lege. Du må derfor regne med litt ventetid. Det er sjeldent individuelle samtaler med terapeuter denne dagen.
På et vurderingsopphold legges det opp til fellesundervisninger og egentrening, utover de individuelle avtalene.
Fredagen er stort sett satt av til utskrivingsmøte med lege og det tverrfaglige teamet ditt.
Du vil få eget rom. Dusj og toalett finnes i fellesarealene. Vi gjør oppmerksom på at du kan dra på permisjon i helgene for egen regning.
Dine læringsmål - hva bør du lære når du er hos oss
En stor del av rehabilitering er at du skal få mer kunnskap om din egen sykdom eller skade, og følgevirkninger av denne. Målet er at du skal ha kunnskap om hva som kan være nyttig for deg å gjøre for å leve med endringene i hverdagen.
I begynnelsen av oppholdet på Sunnaas sykehus vil du og teamet ditt velge ut 2-3 læringsmål avhengig av lengde på oppholdet og dine personlige behov. Med egne læringsmål får vi vite hva som er viktigst for deg å lære under oppholdet.
Læringsmålene skal sikre at du har kunnskap om egen skade eller sykdom før hjemreise og så får vi sikret at vi er tydelig i vår formidling av kunnskap til deg. Her er eksempler på noen av læringsmålene:
- Jeg vet hva min diagnose innebærer
- Jeg har fått innsyn i smertemestringsstrategier
- Jeg vet hvordan fysisk aktivitet påvirker min funksjonsevne. Selv om jeg kan få økte smerter ved fysisk aktivitet, er ikke smertene farlige