Camp Spinal Vinter

Klart du kan kjøre ski og mestre snø og is etter skade! Bli med på Camp Spinal Vinter på Hafjell og opplev adrenalin i bakken og viddas stillhet med hundespann.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Henvisningen skal sendes via Norsk Helsenett til adressen: Fysikalsk medisin og rehabilitering (Sunnaas sykehus HF) i adresseregisteret. Merk søknaden med «Brain Camp». Deltakere fra hele landet kan søke.

Nøkkelinformasjon

Aldersgrense: 12 år og oppover
Målgruppe/kriterier for deltakelse: Personer med en ervervet ryggmargsskade fra hele landet.
Deltakere som ikke har vært med på Camp Spinal Vinter tidligere vil prioriteres.
Merk! Tilbudet er primært for personer med ervervet ryggmargsskade.
Kostnad: Oppholdet er gratis og transport dekkes av Pasientreiser.

Om Camp Spinal

Camp Spinal Vinter gir deg inspirasjon og motivasjon til å bli glad i den norske vinteren igjen. Vi vil lære deg grunnleggende alpinferdigheter. Du får testet ski/sit-ski etter ditt behov, og får skiopplæring av kyndige instruktører og mentorer. I skibakken får du med deg en ledsager, som sikrer at du får testet dine ferdigheter i trygge omgivelser. Etter en lang dag i bakken vil mentorene dele av sine erfaringer rundt tema som motivasjon til å leve med «din nye normal» og gjennomføre praktisk trening i forflytning, vinterpåkledning og tilpasning av skiutstyr.

På Hafjell bor vi på overnattingssted som er delvis tilpasset rullestolbrukere. Du må forberede seg på å dele rom med en annen deltaker. Dette for å kunne lære av hverandre. På grunn av den usikre situasjonen knyttet til koronapandemien, planlegger vi innlosjering for deltakere i henhold til råd og veiledning fra helsemyndighetene.

Kanskje er dette din første opplevelse av å reise etter sykdom/skade. Det å erfare at man med enkle tilpasninger kan bo, spise og sove på hotell, tror vi kan være nyttig og kan gi en mestringsfølelse som er svært verdifull for deltakerne.

Gled deg til en uke med snø, skiglede og samhold!

Fant du det du lette etter?