Ganganalyse 3D

Bevegelseslaboratoriet

3D ganganalyse er en standardisert metode for nøyaktig, objektiv registrering av en persons gangfunksjon. Den gir informasjon om kinematikk (leddenes bevegelse) om kinetikk (krefter som virker under gange) og tid- og avstandsmålinger slik som ganghastighet, skrittlengde, skrittbredde og gangsymmetri. I tillegg filmer vi deg med et vanlig videokamera mens du går. Vi gjennomfører også en klinisk undersøkelse av leddbevegelighet, muskelstyrke og spastisitet.

Innledning

Når det skal gjennomføres en full 3D-analyse foreligger det en vurdering fra lege/fysioterapeut at det er nødvendig med en grundig analyse av ditt gangmønster.

Det kan være hensiktsmessig med analyse av ditt gangmønster over tid. Vi vurderer behov for behandlingstiltak, og vi evaluerer effekten av behandling du eventuelt har fått.

fastlege eller annen helsetjeneste henviser til utredning

1. Før

Ta helst med egen shorts, og eventuelt dine egne ganghjelpemidler.

2. Under

Prosedyre for 3D-opptak

 1. Du får generell informasjon fra testassistentene som skal utføre undersøkelsen.
 2. Du tar på shorts og trøye. Ta med egen kort shorts eller lån en av oss.
 3. Vi måler vekt og høyde.
 4. klinisk undersøkelse, liggende på en undersøkelsesbenk
  1. Vi måler benlengde, avstand mellom hoftekammene, knebredde og ankelleddbredde.
  2. Klinisk undersøkelse av muskelstyrke, leddbevegelighet, spastisitet og motorisk kontroll.
 5. Vi tar digitale foto av begge føtter.
 6. Vi setter 16 små reflekterende kuler med tape på begge ben, nederst på ryggen og på hoftekammene.
 7. Det første vi gjør er å ta et opptak mens du står helt rolig, et såkalt statisk opptak. Dette er for å identifisere markørene til systemet.
 8. Etter dette begynner selve undersøkelsen hvor du går en angitt strekning (ca 7 meter) på kommando.
 9. Du går frem og tilbake til vi har fått tilstrekkelig gode opptak.
 10. Etter dette er du ferdig med opptaket, vi tar av deg de reflekterende kulene og du kan kle på deg igjen.

3. Etter

Dataene vi har tatt opp analyseres av en spesialist på gangfunksjon, og det skrives en rapport.

Vær oppmerksom

Selve opptaket medfører minimalt ubehag for deg. Vi tar hensyn til din gangfunksjon når vi bestemmer hvor mye du skal gå.

Kontakt

Bevegelseslaboratoriet
Sunnaas sykehus Nesodden
Besøksadresse
Bjørnemyrveien 11(Google maps)
1453 Bjørnemyr
Besøkstider
Besøkstidene varierer fra avdeling til avdeling. Ta kontakt for å avtale besøk.
Telefon
66969000
mandag - fredag 08.00 - 18.00
lørdag - søndag 11.00 - 16.00
Sentralbordet er stengt på helligdager.

Parkering

For parkering kjør av i bunnen av Vardenbakken (Håkonkastet), skiltet mot Sunnaas sykehus. Kjør forbi barnehagen. Her ligger en stor parkeringsplass med 140 parkeringsplasser. Parkering er uten avgift, og krever ikke parkeringsbevis.

Sunnaas sykehus hovedinngang ligger på høyre side, mot riksveien, rett bak matbutikken Rema 1000. Følg skilting ved innkjørsel syd for Rema 1000. For gående er det skiltet gangvei via en liten fiskedam og en liten park, med bil er det innkjørsel etter parken. Det henstilles til at alle pasienter og besøkende benytter hovedinngang ved resepsjonen i bygg B.

Kortidsparkering med synlig HC-bevis finnes ved hovedinngangen ved resepsjonen i bygg B.

Langtidsparkering med synlig HC-bevis finnes på vestsiden/sjøsiden av bygg E. Kjør inn Steinveien, innkjørsel syd for Rema 1000. Herfra er inngangen låst, så avtal parkering med avdelingen eller resepsjonen telefon 66 96 90 00.

Sunnaas sykehus har fem ladestasjoner for elbiler. Parkeringsplassene er reservert kun til elbiler og finnes på vestsiden/sjøsiden av bygg E. De kan benyttes gratis av alle ansatte og besøkende.

Ladepunktene er såkalte semi-hurtigladere. Det betyr at de lader vesentlig raskere enn husholdningskontakter. Kontaktene vi har hos oss passer til alle nye elbiler (Mode-3: Type-2). Passer ikke kontaktene til din bil, kan du kontakte din forhandler for å kjøpe eller få en overgang.

Pasientreiser

​Gjennomfører du en reise som pasient, kan du ha rett på å få refundert dine utgifter. Hovedregelen er at du får dekket rimeligste reisemåte til nærmeste behandlingssted. For alle pasientreiser må det betales egenandel fastsatt av Stortinget.

Pasientreiser kan gjennomføres med eller uten rekvisisjon.

På pasientreiser.no finner du informasjon om pasientreiser som gjelder for hele landet. Du kan også ringe tlf. 05515.

Reis kollektivt

​Å reise til og fra Sunnaas på Nesodden er ofte raskere med kollektiv transport enn med bil.

Det går ferger fra/til Aker brygge og Lysaker. Båten korresponderer med buss. Reisetid fra Aker brygge er 41 minutter. Fra Lysaker brygge 32 minutter.

Bussens stoppested heter Sunnaas sykehus.

Se rutetabell på Ruter.

Reis med bil

​Sunnaas ligger midt på Nesoddens vestside, ca 5 mil fra Oslo sentrum.

Med bil tar du av fra E6 mot Nesoddtangen, RV 156. Følg RV 156 til Skoklefall, ta til venstre i rundkjøringen med hestehodeskulptur. Kjør 1 km, og ta til venstre i neste rundkjøring, RV 157. Kjør ca. 2 km over Vardentoppen til du kommer til en Rema 1000-butikk på høyre hånd. Rett etter denne er avkjøringen til Sunnaas. Følg skilting til hovedinngang. Se parkeringsinformasjon.

Praktisk informasjon

Frisør

​Det er frisør på sykehuset. Frisørsalongen holder til i kjelleren i G-bygget ved garderoben til det store bassenget. Time kan bestilles på tlf 957 72 904. Besøkende kan også benytte seg av frisøren.

Mat og servering

Kantinen i F-bygget har endrede åpningstider i påsken. Stengt 25. mars. Vanlige åpningstider mandag og torsdag. Redusert åpningstid onsdag 28. mars kl. 8.00 - 14.00. Stengt fra onsdag 29. mars til og med mandag 2. april. Kantinen i H-bygget holder åpent som vanlig.

I kantinen tilbys en rikholdig buffet der pasienter, pårørende, gjester og ansatte kan sette sammen sine måltider.

Kantinen i F-bygget er åpen mandag til torsdag kl. 08.00 - 20.00, fredag kl. 08.00 - 14.00 og søndag kl. 14.00 - 20.00. Stengt lørdager.

Kantinen i H-bygget er åpen hver dag fra kl. 08.00 - 20.00.

Last ned informasjon om ernæring og rehabilitering.

Røyking

​Sunnaas er et røykfritt sykehus. Røyking skjer på anviste steder.

Trådløst nettverk

Du kan bruke egen mobiltelefon og PC på sykehuset, men det er ikke like god dekning overalt.

Det er åpent, gratis og trådløst Internett ved bruk av egen PC/mobil/nettbrett. Sykehuset tar ikke ansvar for medbrakt teknisk utstyr.

Verdisaker

Oppbevaring av verdisaker skjer på eget ansvar. Ta med kun det du behøver. Utstyr som pc, mobiltelefoner og lesebrett har du ansvar for å oppbevare forsvarlig.

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.