Enhet for kompetanse

Enhetens hovedansvarsområde er systematisk kompetanseutvikling, fagutvikling og forbedringsarbeid. Enheten har ansvar både for system og gjennomføring av læringstilbud til ansatte og studenter i klinikk, pasienter/pårørende, og andre interessenter.

Les mer om Enhet for kompetanse

Enhet for kompetanse

Ansvarsområdene ivaretas i samarbeid med aktuelle fagpersoner og avdelinger i foretaket, andre sykehus, universitet, kommuner og andre samarbeidspartnere.

Det tilstrebes til enhver tid å være oppdatert på ny kunnskap slik at våre pasienter møter rett kompetanse på rett sted i pasientforløpet. Vår oppgave å bidra til en rød tråd i det faglige arbeidet ved foretaket. Ved utvikling av ulike læringsformer tilbyr enheten løpende læring i tiden til alle våre målgrupper.

Enheten består av

 • Lærings- og mestringssenteret (LMS)
 • Brukerkonsulenttjenesten
 • Fagansvarlige innen sykepleie, fysioterapi og ergoterapi
 • Fagutviklingssykepleier
 • Digital læring
 • Innovasjonsrådgiver/prosjektleder
 • Kombinertstilling (20%) høgskole/sykehus for bedring av studenters læringsmiljø
 • Praksiskoordinator

Enheten har ansvar for

 • Kunnskapsbasert praksis: opplæring i metoden, veiledning, implementering, prosjektgjennomføring.
 • Faglige nettverk og kompetansegrupper.
 • Læringstilbud pasienter og pårørende.
 • Opplæring ansatte: Nyansatte, særfaglige og tverrfaglige fagdager, intern kursvirksomhet.
 • Utvikling og gjennomføring av nasjonale, regionale og internasjonale konferanser.
 • Faglig veiledning for alle faggrupper.
 • System- og kvalitetsansvar for klinisk dokumentasjon av sykepleie (KDS).
 • Utvikling av kunnskapsbaserte veiledende behandlingsplaner (VBP).
 • System for oppnåelse av faggruppenes spesial- og spesialist utdanning.
 • Studenter: Ivaretakelse av studenter, kontakt med høyskolene, studentveiledning, studenter fra andre institusjoner enn de vi har avtale med.
 • Ivaretakelse av læringsmiljø til studenter og videre utvikling av tverrprofesjonell samarbeidslæring (TPS).
 • Lærlinger.
 • Jobb smartere.
 • Digital læring deriblant Læringsportalen, produksjon og implementering av e-læringskurs og andre digitale læringsformer.

Leder

Birgitte Dahl

Kontakt

Telefon
66699000
mandag - fredag 08.00-18.00
lørdag - søndag 11.00-16.00
Sentralbordet er stengt på helligdager.
E-post
Sunnaas sykehus Nesodden
Besøksadresse
Bjørnemyrveien 11(Google maps)
1453 Bjørnemyr
Besøkstider
Besøkstidene varierer fra avdeling til avdeling. Ta kontakt for å avtale besøk.
Telefon
66969000
mandag - fredag 08.00 - 18.00
lørdag - søndag 11.00 - 16.00
Sentralbordet er stengt på helligdager.

Parkering

For parkering kjør av i bunnen av Vardenbakken (Håkonkastet), skiltet mot Sunnaas sykehus. Kjør forbi barnehagen. Her ligger en stor parkeringsplass med 140 parkeringsplasser. Parkering er uten avgift, og krever ikke parkeringsbevis.

Sunnaas sykehus hovedinngang ligger på høyre side, mot riksveien, rett bak matbutikken Rema 1000. Følg skilting ved innkjørsel syd for Rema 1000. For gående er det skiltet gangvei via en liten fiskedam og en liten park, med bil er det innkjørsel etter parken. Det henstilles til at alle pasienter og besøkende benytter hovedinngang ved resepsjonen i bygg B.

Kortidsparkering med synlig HC-bevis finnes ved hovedinngangen ved resepsjonen i bygg B.

Langtidsparkering med synlig HC-bevis finnes på vestsiden/sjøsiden av bygg E. Kjør inn Steinveien, innkjørsel syd for Rema 1000. Herfra er inngangen låst, så avtal parkering med avdelingen eller resepsjonen telefon 66 96 90 00.

Sunnaas sykehus har fem ladestasjoner for elbiler. Parkeringsplassene er reservert kun til elbiler og finnes på vestsiden/sjøsiden av bygg E. De kan benyttes gratis av alle ansatte og besøkende.

Ladepunktene er såkalte semi-hurtigladere. Det betyr at de lader vesentlig raskere enn husholdningskontakter. Kontaktene vi har hos oss passer til alle nye elbiler (Mode-3: Type-2). Passer ikke kontaktene til din bil, kan du kontakte din forhandler for å kjøpe eller få en overgang.

Reis kollektivt

​Å reise til og fra Sunnaas på Nesodden er ofte raskere med kollektiv transport enn med bil.

Det går ferger fra/til Aker brygge og Lysaker. Båten korresponderer med buss. Reisetid fra Aker brygge er 41 minutter. Fra Lysaker brygge 32 minutter.

Bussens stoppested heter Sunnaas sykehus.

Se rutetabell på Ruter.

Reis med bil

​Sunnaas ligger midt på Nesoddens vestside, ca 5 mil fra Oslo sentrum.

Med bil tar du av fra E6 mot Nesoddtangen, RV 156. Følg RV 156 til Skoklefall, ta til venstre i rundkjøringen med hestehodeskulptur. Kjør 1 km, og ta til venstre i neste rundkjøring, RV 157. Kjør ca. 2 km over Vardentoppen til du kommer til en Rema 1000-butikk på høyre hånd. Rett etter denne er avkjøringen til Sunnaas. Følg skilting til hovedinngang. Se parkeringsinformasjon.

Praktisk informasjon

Frisør

​Det er frisør på sykehuset. Frisørsalongen holder til i kjelleren i G-bygget ved garderoben til det store bassenget. Time kan bestilles på tlf 957 72 904. Besøkende kan også benytte seg av frisøren.

Mat og servering

I kantinen tilbys en rikholdig buffet der pasienter, pårørende, gjester og ansatte kan sette sammen sine måltider.

Kantinen i F-bygget er åpen mandag til torsdag kl. 08.00 - 20.00, fredag kl. 08.00 - 14.00 og søndag kl. 14.00 - 20.00. Stengt lørdager.

Kantinen i H-bygget er åpen hver dag fra kl. 08.00 - 20.00.

Last ned informasjon om ernæring og rehabilitering.

Røyking

​Sunnaas er et røykfritt sykehus. Røyking skjer på anviste steder.

Trådløst nettverk

Du kan bruke egen mobiltelefon og PC på sykehuset, men det er ikke like god dekning overalt.

Det er åpent, gratis og trådløst Internett ved bruk av egen PC/mobil/nettbrett. Sykehuset tar ikke ansvar for medbrakt teknisk utstyr.

Verdisaker

Oppbevaring av verdisaker skjer på eget ansvar. Ta med kun det du behøver. Utstyr som pc, mobiltelefoner og lesebrett har du ansvar for å oppbevare forsvarlig.

Arrangementer

Brukerkonsulenttjenestenhttps://www.sunnaas.no/avdelinger/klinikk/enhet-for-kompetanse/brukerkonsulenttjenestenBrukerkonsulenttjenestenBrukerkonsulenttjenesten består av fire brukerkonsulenter som har erfaringer med å leve med skade/sykdom. Brukerkonsulenttjenesten kan benyttes av pasienter, pårørende og ansatte.
Lærings- og mestringssenterethttps://www.sunnaas.no/avdelinger/klinikk/enhet-for-kompetanse/lerings-og-mestringssenteretLærings- og mestringssenteret

Fant du det du lette etter?
Tilbakemeldingen vil ikke bli besvart. Ikke send personlig informasjon, for eksempel epost, telefonnummer eller personnummer.