Tilstedeværende oppmerksomhet (mindfulness) i gruppe

Gruppeopplæring , Onsdager kl. 14.00 - 15.30 fra 11. april til 30. mai 2018 , Avdeling for vurdering, Poliklinikk

Mindfulness kan regulere oppmerksomhet og følelser, samt bedre stress- og smertemestringen. Programmet er for deg med mild til moderat CP og går onsdager over åtte uker fra 11. april til 30. mai. Samlingene skjer primært over PC/nettbrett.

Innhold

Kurset tar utgangpunkt i metoden MBSR – mindfulness based stress reduction, utviklet av legen Jon Kabat-Zinn i USA. Effekten er vitenskapelig dokumentert i mange pasientgrupper, og har vist seg virksom for smerter og flere tilstander som kan forverres av negativt stress. Interessen for metoden er sterkt økende.

Hver kursgang starter med litt undervisning. Temaer er smerter, stress, bekymring, pust med. Det meste av tiden gjør vi praktiske øvelser sammen. Øvelsene tar utgangpunkt i å trene oppmerksomheten på en bestemt måte; til å holde fokus her og nå. Flere av øvelsene har oppmerksomhet på pust, selvempati og det å knytte sammen sinn og kropp. Enkle tilpassete yogaøvelser inngår. Det blir god mulighet for spørsmål og utveksling av erfaring.

Deltakelse i gruppa vil kunne gi deg noe når det gjelder:

  • Bli kjent med noen av de muligheter som det mentale har når det gjelder smertemestring og det å oppnå avspenning.
  • Økt evne til å takle akutte, kroniske, stressende utfordringer.
  • Lære å slappe av på en effektiv måte.
  • Øke evnen til selvhjelp ”empowerment”.
  • Økt livskvalitet. Oppmerksomhet øker kvaliteten på alt vi gjør.

Påmelding og deltakelse

Første kursgang holdes på Sunnaas og vil innebære innleggelse en natt. Påmelding skjer via fastlege. Se info under "henvisning".

Si fra til behandlingsteamet ved Sunnaas om du ønsker å være med på kurset og om du vil at vi skal ta kontakt med deg per telefon når kurset nærmer seg. 
 
Hvis det er noe mer du lurer på, kontakt Helene Høye helene.hoye@sunnaas.no eller Jeanette Folkvord Hartveit Jeanette.FolkvordHartveit@sunnaas.no.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Fastlegen søker for deg.
Søknad sendes Sunnaas sykehus HF, poliklinikk, 1450 Nesoddtangen. Merk søknaden CP-kurs.

Når og hvor

Tid
Onsdager kl. 14.00 - 15.30 fra 11. april til 30. mai 2018
Klokkeslett
 
Sted
Sunnaas sykehus Nesodden
Første samling på Nesodden, resten via PC/nettbrett.
 
Arrangør
Avdeling for vurdering, Poliklinikk
 
Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.