Rehabiliteringswebinar 2021 – Dysfagirehabilitering, et tverrfaglig perspektiv

Evne til å innta tilstrekkelig mat og drikke, nyte smaker og samvær ved måltider er en vesentlig del av våre liv. I dette webinaret presenterer vi hvordan f.eks sittestilling, utholdenhet, tale, kognitiv- og ernæringsstatus påvirker spisesituasjonen

Om webinaret

Evne til å innta tilstrekkelig mat og drikke, nyte smaker og samvær ved måltider er en vesentlig del av våre liv. Vansker i dette kan gi store konsekvenser for menneskers livskvalitet. Vanskene kan oppstå utfra mange forskjellige diagnoser. Svelging og spising er tett tilknyttet pust, tale, hode- og kroppskontroll, håndfunksjon, mage og tarmfunksjon og ernæringsstatus. Derfor er dysfagirehabilitering en tverrfaglig oppgave, hvor alles innsats bidrar til en bedre hverdag for pasienten og de nærmeste. Evidensbasert, tverrfaglig dysfagirehabilitering nytter, ikke bare for den enkelte pasienten men også samfunnsnyttig perspektiv.

Webinaret blir presentert av det tverrfaglige teamet hvor man blant annet gjennomgår hvordan pust, sittestilling, utholdenhet, tale, kognitiv- og ernæringsstatus påvirker spisesituasjon.

Foredragsholderne er: Päivi Tupala, logoped/fagsjef for logopeder og spesialpedagoger; Burcu Tafjord, logoped; Kristine Marie M Vege, overlege; Hannah Kjøll Borhaug, sykepleier; Alhed Piene Wesche, fysioterapeut; Tina Bekken, ergoterapeut; og Tone Maren Ramsli, klinisk ernæringsfysiolog.

Målgruppe

Helsepersonell, klinikere

Teknisk info

Når du melder deg på får du en unik link som du må bruke for å logge på. Du får også mer teknisk informasjon om gjennomføring ved påmelding. Er dere flere som vil se webinaret sammen behøver bare en person melde seg på.

Fant du det du lette etter?