Kunstvisitten: Kari Kolltveit

Kunstneren Kari Kolltveit formidler utstillingen sin som henger på kunstveggen i kunst og håndverk-/ Ergosalen.

Onsdag 10.05 kl. 17.00 kommer kunstneren Kari Kolltveit fra Nitja kunstsenter og formidler utstillingen hun selv har laget, og som nå henger på kunstveggen i Kunst og håndverk-/ Ergosalen.

Påmelding

Ingen påmelding. Åpent for pasienter og pårørende. Kom som du er. 

Om utstillingen

KARI KOLLTVEIT (f.1965) - Roadkill

I sine arbeider undersøker Kolltveit det fremmedgjorte forholdet mellom menneskene, naturen og dyrene. Også sårbarheten og overlevelsesstrategiene vi og dyrene tyr til i den skjøre relasjonen mellom oss, opptar henne. Særlig de hun opplever som forhatte og verdiløse – er dyrene hun velger å ta inn i kunsten sin. Utgangspunktet er at hun har et forhold til dem, har møtt eller blitt oppsøkt av dem. Kari Kolltveit søker å vise enkeltindividet med sin særegenhet og personlighet, og gi disse dyrene den verdigheten de fortjener.
Når hun benytter seg av funnede objekter er det de som oppleves som absurde og underlige som fanger interessen hennes og som får bli med inn i nye verk. Hvilken historie bærer de på? Har de noe å fortelle oss? Slik ønsker hun å videreformidle egen nysgjerrighet til betrakteren og la oss fortsette undringen og refleksjonen i møte med verkene.

I utstillingen viser Kolltveit to store akvareller, to små bilder i photogravure og fotopolymer, samt en skulptur bestående av en trekoffert med Dagny (sølvrev) på stativ.
Kari Kolltveit bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet fra KHiO med en BA i grafikk og tegning, samt en MA i Medium – og materialbasert kunst (2022). Arbeidene hennes er vist på utstillinger i inn- og utland.

Fant du det du lette etter?