Kunstvisitten: Fuglene og blomsten

May Bente Aronsen fra Nitja kunstsenter formidler Irene Nordlis utstilling "Fuglene og blomsten".

Onsdag 26. april kl. 17.00 kommer May Bente Aronsen fra Nitja kunstsenter og formidler utstillingen av Irene Nordli som nå henger på kunstveggen i Kunst og håndverk-/ Ergosalen.

Periode for utstillingen

Utstillingen blir hengende i Sunnaas sykehus 17. april til 2. mai

Om kunstvisitten

Kunstvisitten er et tilbud fra Nitja senter for samtidskunst. Fire ganger i året får Sunnaas sykehus utstillinger laget av profesjonelle kunstnere. I forbindelse med hver utstilling kommer enten kunstneren selv, eller en av de ansatte ved Nitja og formidler utstillingen. Gjennom å se og snakke om kunst flyttes fokuset og blikket hos deltakerne over på kunsten, og samtale og dialog vektlegges i kunstformidlingen.

Kunstvisitten tilbyr også kunstkurs i ulike teknikker, der brukerne får møte kunstneren og sammen utforske det å lage egne arbeider. Tilbudet er gratis for institusjonene og finansiert av fylkeskommunen


Om utstillingen

Irene Nordli (f. 1967) - Fuglene og blomsten

Så lenge hun kan huske har Irene Nordli vært opptatt av porselensfiguren. Hun samlet på slike som barn og som kunstner har hun brukt porselensfiguren som utgangspunkt i egne arbeider. Med disse undersøker hun det vakre, det ubehagelige, det fragmenterte og det sammensatte.

I utstillingen «Fuglene og blomsten» har Nordli brukt gipsformer hun har lånt fra Gustavsberg Porslinsfabrik. Figurene har hun støpt i flytende porselen, før hun deretter har bearbeidet disse videre og gjort de til «sine». Ulike deler settes sammen i nye sammenhenger, og slik oppstår noe nytt, hybride former vi kanskje ikke har sett før. I arbeidene til Nordli kan vi se fugler som har fått menneskeansikter eller hodeskaller, eller som er satt sammen med andre gjenkjennelige gjenstander. Med referanser til mytologi og eventyr, men også porselenets lange historie, inviterer arbeidene til Irene Nordli til fabulering og refleksjon.

Irene Nordli har vokst opp i Lørenskog, bor og arbeider vekselsvis på Bøler i Oslo og i Heestrand, Sverige. Hun er utdannet innen keramikk ved Kunsthøgskolen i Bergen (1996) og har et høyt antall solo- og gruppeutstillinger bak seg. Nordli har utført en rekke offentlige utsmykningsprosjekt og arbeidene hennes finnes i de fleste offentlige kunstsamlinger.

For tiden underviser hun ved KHiO, har flere pågående utsmyknings- og utstillingsoppdrag og har derfor ikke anledning til selv å formidle utstillingen sin.

Fant du det du lette etter?