Camp Spinal vinter 2019

Gruppeopphold , 18.03.2019-22.03.2019 , Avdeling for oppfølging

På Camp Spinal vinter får du som har en ervervet ryggmargsskade testet og utfordret dine grenser med skiutstyr i alpinbakken i Hafjell.

For mange er det ingen selvfølge at man kan fortsette å ha et aktivt liv med vinteraktiviteter etter at man har pådratt seg en alvorlig skade. På Camp Spinal vinter får du teste sit-ski og vinterutstyr, og du får kyndig ski-opplæring av instruktører som selv sitter i rullestol. Alle deltakere får en-til-en ledsager fra helsepersonell eller skiinstruktører.

På Hafjell bor deltakerne to-og-to på tomannsrom på overnattingssteder som er delvis tilpasset rullestolbrukere, og for mange blir dette første opplevelse av å bevege seg utendørs etter sykdom/skade. Det å erfare at man, med enkle tilpasninger, kan bo, spise og sove i et friskt miljø er en erfaring og en mestring som er svært verdifull for deltakerne.

Det gjennomføres to treningsøkter om dagen i alpinbakken. I tillegg til skiteknikker som å komme av og på skiheisen, bremse, stoppe, svinge og kjøre med eller uten ledsager, er det fokus på utstyrsvalg, tilpasning av skiutstyr, hvordan komme seg frem og tilbake til bakken på enklest mulig måte mm. Kveldene bruker vi til fokus på sosialt samvær og erfaringsforum med ulike tema. Du trenger ikke å ha egen sit-ski, dette får du låne av Bardum under oppholdet.

For å få best mulig overføringsverdi av aktiviteten også etter leiren, er det muligheter for at deltakerne kan ha med seg en person som de kan stå på ski med/bli ledsaget av når de kommer hjem. Det er viktig at denne personen selv har gode alpinferdigheter, og denne personen må også dekke opphold og reise selv.

Tiltaket er landsdekkende med deltakerne fra hele Norge. Lederne og instruktørene har selv en ryggmargsskade, og flere har egenerfaring som deltakere på Camp Spinal. Dette kaller vi likemannsarbeid og rollemodeller, noe som deltakerne opplever som trygt og nært. Det er enklere å diskutere utfordringer og lære mestringsstrategier av andre som tidligere har vært igjennom den samme livsendringen som en selv. I tillegg er det med ledere og fagpersoner fra rehabiliteringsinstitusjoner i Norge. Vi har et eget serviceteam til stede som kan bistå med det du trenger hjelp til av personlig hygiene.

Deltakere

Personer med ervervet ryggmargsskade. Denne campen er også åpen for deg med benamputasjoner eller multitraume, som gjør at du har behov for opplæring i sit-ski. Aldersgrense 12 år og oppover.

Kostnad

Oppholdet er gratis.

Reise

Transport til/fra oppholdet dekkes av Pasientreiser for de norske deltakerne. Utenlandske deltakere må selv dekke reiseutgifter.

Påmelding

Søknadsfrist er 31. desember 2018.
Se hvordan du søker under "henvisning".

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Søknad om deltakelse sendes via fastlege til
Inntakskoordinator, Sunnaas sykehus HF, Bjørnemyrveien 11, 1453 Bjørnemyr.

Påmelding er bindende.

Når og hvor

Dato
18.03.2019-22.03.2019 
Klokkeslett
Sted
Hafjell, Øyer
 
Arrangør
Avdeling for oppfølging
 
Kontakt
Pia Wedege, fysioterapeut¸ Sunnaas sykehus. Pia.wedege@sunnaas.no, tlf. 905 29 891.
Marianne Dybwad, daglig leder, Sunnaasstiftelsen. Marianne.dybwad@sunnaasstiftelsen.no, tlf. 971 53 904.
 
Fant du det du lette etter?
Vi kan dessverre ikke besvare tilbakemeldingen din, men den blir lest og håndtert. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer. Din tilbakemelding hjelper oss å forbedre sidene våre.