Brain camp yng vinter 2020

Gruppeopphold, 02.03.2020-06.03.2020

På Brain Camp Yng Vinter får du utfordret dine grenser i alpinbakken og langrennsløypene i Hafjell.

For mange er det ingen selvfølge at man kan fortsette å ha et aktivt liv med vinteraktiviteter etter at man har pådratt seg en alvorlig hjerneskade. På Brain Camp Yng Vinter får du teste alpint, langrenn og andre vinteraktiviteter, og du vil få opplæring av instruktører i alle aktiviteter.

Deltakerne vil bli ledsaget i aktivitetene av helsepersonell eller personer som selv lever med en erhvervet hjerneskade. Vinteraktivitetene gjennomføres i samarbeid med ledere, frivillige og særforbund. Tilbudet er landsdekkende og arrangeres av Sunnaasstiftelsen i samarbeid med Sunnaas sykehus. Deltakerne er skrevet inn ved Sunnaas under oppholdet.

På Brain Camp Yng Vinter vil du få mulighet å dele erfaringer, skape nettverk og møte rollemodeller som er ledere og mentorer. Målet er å se muligheter og finne motivasjon, styrke og verktøy til å mestre hverdagen bedre hjemme, på jobb eller skole, og i nærmiljøet, med idrett og vinteraktivitet som virkemiddel.

På Hafjell bor deltakerne to og to på tomannsrom på overnattingssteder som delvis er tilpasset personer med nedsatt funksjon (som rullestolbrukere). For mange blir dette første opplevelse av å prøve ut vinteraktiviteter etter sykdom/skade. Det å erfare at man, med veiledning, erfaringsutveksling og enkle tilpasninger, kan bo, spise og sove i et «friskt miljø» er en erfaring og en mestring som er svært verdifull for deltakerne.

På vintercampen må eventuelle ledsagere betale for opphold og reise selv. Det vil være et eget serviceteam tilstede, som kan hjelpe deltakerne dersom de trenger det.

Henvisning og kriterier for deltakelse

Kriterier for å kunne delta

  • Aldersgruppe 18 år og oppover
  • Personer med følgevirkninger etter en ervervet hjerneskade.
  • Deltakerne må ha gangfunksjon eller kunne forflytte seg selvstendig med manuell rullestol.

Søknad

Du søker ved å sende en henvisning via din fastlege til Inntakskoordinator, Sunnaas sykehus HF, 1453 Bjørnemyr. Merk søknaden: “Brain Camp Yng Vinter”.

Påmeldingsfrist 31. desember 2019.

Kostnad

Oppholdet er gratis.

Reise

Transport dekkes av Pasientreiser

Når og hvor

Dato
02.03.2020-06.03.2020 
Klokkeslett
Sted
Hafjell, Øyer
 
Arrangør
Sunnaasstiftelsen 
Kontaktinformasjon
Kontakt: Heidi Kjærnes, heidi@sunnaasstiftelsen.no
 
Fant du det du lette etter?