Brain Camp locked-in syndrom

Gruppeopphold, 21.10.2019-24.10.2019, Nasjonal behandlingstjeneste locked-in syndrom

Sunnaas sykehus, i samarbeid med Sunnaasstiftelsen, inviterer til gruppeopphold for pasienter med locked-in syndrom 21.-24. oktober 2019.

Samlingen vil ha program både for pasienter med locked-in syndrom og for deres pleiere/assistenter/hjelpere/pårørende.

Formålet er å møte andre i samme situasjon og å sette fokus på et aktivt hverdagsliv. Det er derfor en forutsetning at to til tre hjelpere deltar aktivt sammen med brukeren (så mye som du mener du trenger av oppfølging) for at du/dere skal få best mulig nytte av oppholdet. I år er det fokus på det å leve med Locked-in.

Årets program

  • Konsert i lavvo med Frøydis Grorud (Beat for Beat, NRK) og Oddrun Hyttedalen
  • Middag i lavvo (onsdag)
  • Bassengtrening
  • Uteaktiviteter
  • Samtalegrupper
  • Sunnaas-ansatte underviser
  • Utstilling med utprøving av hjelpemidler
  • Felles måltider, quiz og sosialt samvær

Det er obligatorisk deltakelse på foredrag og aktiviteter. Det betyr at vi har alternative aktiviteter for de som av ulike årsaker ikke kan delta i bassenget.

Praktisk informasjon

Kostnader

Oppholdet er gratis for pasient og inntil tre ledsagere. Dette inkluderer overnatting, fullpensjon under oppholdet og alle aktiviteter i regi av Sunnaas sykehus. Reise dekkes av Pasientreiser og Sunnaasstiftelsen. Sunnaas betaler ikke lønn til ledsagere eller diett/måltider på reisen. Mineralvann til måltider betales av den enkelte.

Hotellet

Hotellet er stort sett godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Det er ikke heis eller sykehussenger på rommene.

Allergier/tilpasset mat

Opplys om allergier og/eller behov for tilpasninger i påmeldingsskjemaet. LIS-teamet koordinerer dette med kjøkkenet på hotellet. Dersom det er behov for mat utenom de fastsatte måltidene (f.eks for nattevakt), tar dere det direkte med hotellet.

Ta med

Du må selv ha med deg hva du måtte trenge av utstyr som f.eks kommunikasjons­hjelpe­midler, sondemat, dusjstol, personløfter, respirasjonshjelpemidler, sengehest, medisiner, hjertebrett, inkontinens-badebukse (hvis behov). Husk å bestille dette fra hjelpemiddelsentralen allerede nå, hvis du ikke har fra før.

Reise

De som benytter egen bil kan søke Pasientreiser om refusjon i ettertid.

De som ikke benytter egen bil, eller må benytte fly, kan rekvirere transport fra Pasientreiser (taxi, fly). Dette gjelder for pasient og én ledsager. Sunnaas sykehus bestiller flyreise for inntil to øvrige ledsagere.

Husk å kontakte Pasientreiser med en gang du har fått bekreftet plass på Brain Camp. Når du har fått flytider fra Pasientreiser, kontakter du LIS-koordinator for bestilling av flybilletter til øvrige ledsagere. Vi har da større mulighet til at alle i samme følge får reise sammen.

Vær oppmerksom på at det serveres middag kl. 18.00 ankomstdagen. Eventuelle måltider før dette må dekkes av den enkelte.

Vi vil komme med mer informasjon når nærmere detaljer er på plass. Ikke nøl med å ta kontakt med locked-in koordinator Jane Svartskuren, tlf. 975 63 921 dersom du har spørsmål.

Påmelding

Påmelding gjøres snarest, og senest 1. juli på telefon 975 63 921 eller per post (ikke epost grunnet personvernhensyn) til Sunnaas sykehus.

Sunnaas sykehus HF
v/ LIS-koordinator Jane Svartskuren
Bjørnemyrveien 11
1453 Bjørnemyr

Vi har begrenset antall plasser, men strekker oss langt for at alle som ønsker det skal få delta.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

For deltakelse er det nødvendig med formell henvisning fra fastlege eller annen lege.

Når og hvor

Dato
21.10.2019-24.10.2019 
Klokkeslett
15:00
Sted
Norefjell ski og spa
 
Arrangør
Nasjonal behandlingstjeneste for locked-in syndrom
 
Kontaktinformasjon
Locked-in koordinator Jane Svartskuren, tlf. 975 63 921
 
Fant du det du lette etter?