Brain Camp

Gruppeopphold , 25.03.2019-31.03.2019 , Avdeling for oppfølging

Sunnaasstiftelsen og Sunnaas sykehus inviterer brukere med ervervet hjerneskade til Brain Camp på Beitostølen i forbindelse med Ridderuka.

Hensikten med oppholdet er å bidra til å øke din aktivitet og deltakelse i vinteraktiviteter. Det er trening på langrenn, å kunne reise, bo på hotell, delta på et arrangement, øke sosial deltakelse og lære å balansere egne krefter (hverdags og aktivitetsbalanse). I tillegg legges det til rette for nettverksbygging og erfaringsutveksling.

Etter sykdom og skade kan det oppleves som utfordrende å komme seg ut på langrennsski. På Beitostølen lager vi en treningsleir med mengdetrening, hvor vi øver på teknikk og skiferdigheter. Du får en egen ledsager hele uken og løypene er godt preparerte med dype skispor. Det blir lagt til rette for to økter på langrenn hver dag. Det blir undervist i barmarkstrening, samt at vi en kveld inviterer tidligere deltakere til erfaringsutveksling. På ettermiddagene er det mulighet for basseng, avspenning og badstue.

Vi bor to-og-to i dobbeltrom på hotell og Sunnaas sykehus stiller med ledsagere og helsepersonell. Alle måltider spises i spisesalen på hotellet, så du får erfaring med hotellopphold i trygge rammer. Er været på vår side bruker vi en dag til hundekjøring på Valdresflya, ledsaget av profesjonelle hundekjørere. Hundekjøring er en unik måte å komme seg inn i stillheten i fjellet, uten å gå på ski selv. Vi runder selvfølgelig av hele oppholdet med deltakelse på Ridderrennet, hvor det viktigste er å delta! Selv om vi ikke deltar i hele Ridderuken vil du bli godt kjent med arrangementet, og vi håper du får lyst til å gjøre dette til en årlig tradisjon.

Under oppholdet vil alle deltakere være skrevet inn som pasienter ved Sunnaas sykehus og sykehuset stiller med helsepersonell som lege, fysioterapeut, ergoterapeut, idrettspedagog og sykepleiere.

Søknadsfrist er 18. desember 2018. Se hvordan du søker under "henvisning"

Oppholdet er gratis.
Reise til og fra Beitostølen kan søkes via pasientreiser.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Kriterier for å kunne delta

  • har en ervervet hjerneskade
  • tilnærmet selvstendig i ADL (dagliglivets aktiviteter)
  • gangfunksjon
  • interesse for ski
  • liker å være sammen med andre
  • må kunne dele rom med en annen
  • egne ski og skiutstyr

Søknad

Oppfyller du kriteriene kan du søke deg inn som deltaker på skiaktivitetene via din fastlege til “Brain Camp” ved Sunnaas sykehus. Deltakere fra hele landet kan søke. Vær oppmerksom på at det er begrenset antall plasser.

Når og hvor

Dato
25.03.2019-31.03.2019 
Klokkeslett
Sted
Beitostølen
 
Arrangør
Avdeling for oppfølging
 
Kontakt
Idrettspedagog Madeleine Thoen, tlf. 480 49 351/ 66 96 90 62 / madelt@sunnaas.no.
Ergoterapeut Håvard Eriksen, tlf. 924 12 648 / Havard.Eriksen@sunnaas.no.
Avdelingsleder Hege Teslo, tlf.  934 85 548 / hegtes@sunnaas.no 
 
Mer informasjon
Sunnaasstiftelsen på Facebook Se bilder fra tidligere vinteropphold. 

Fant du det du lette etter?
Vi kan dessverre ikke besvare tilbakemeldingen din, men den blir lest og håndtert. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer. Din tilbakemelding hjelper oss å forbedre sidene våre.