Brain Camp

Gruppeopphold , 12.03.2018-18.03.2018 , Avdeling for oppfølging

Sunnaasstiftelsen og Sunnaas sykehus inviterer brukere med ervervet hjerneskade til Brain Camp på Beitostølen i forbindelse med Ridderuka og Ridderrennet.

Målet for uken er tilpassede langrennsaktiviteter for å bygge opp under skigleden, langrennsteknikk og mestringsfølelsen.

Etter sykdom og skade kan det oppleves som utfordrende å komme seg ut på langrennsski. På Beitostølen lager vi en treningsleir med mengdetrening, hvor vi øver på teknikk og skiferdigheter. Du får en egen ledsager hele uken og løypene er godt preparerte med dype skispor. Det blir lagt til rette for to økter på langrenn hver dag. Det blir undervist i treningslære og barmarkstrening, samt at vi en kveld inviterer tidligere deltakere til erfaringsutveksling. På ettermiddagene er det mulighet for basseng og badstue, og kanskje får vi inn en økt med avspenning eller yoga?

Gruppeoppholdet på Beitostølen er tilpasset brukere med ervervet hjerneskade som har gangfunksjon, som er selvstendig i dagliglivets aktiviteter og har interesse for ski. I tillegg må du ha eget skiutstyr og like å være sammen med andre.

Vi bor to-og-to i dobbeltrom på hotell og Sunnaas sykehus stiller med ledsagere og helsepersonell. Er været på vår side bruker vi en dag til hundekjøring på Valdresflya ledsaget av profesjonelle hundekjørere. Hundekjøring er en unik måte å komme seg inn i stillheten på fjellet på, uten å gå på ski selv. Og vi runder selvfølgelig av hele oppholdet med deltakelse på Ridderrennet- hvor det viktigste er å delta!

I tillegg til det skitekniske har vi sosiale mål med gruppeoppholdet. Du møter andre i samme situasjon som deg selv. Det er sosialt, og du knytter kontakter med skiforeninger og nye venner. Alle måltider spises i spisesalen på hotellet, så du får erfaring med hotellopphold i trygge rammer. Selv om vi ikke deltar i hele Ridderuken vil du bli godt kjent med arrangementet, og vi håper du får lyst til å gjøre dette til en årlig tradisjon.

Tidligere deltakere sier dette om Brain Camp:

"Uka har betydd mye for meg. Det positive er at jeg har hatt kyndig medisinsk personell rundt meg, og følt meg veldig ivaretatt”.

“Jeg lærte å trene i riktig intensitetssone”.

“Det var god introduksjon til skiteknikk, og skiløypene var dype og gav meg god støtte.”

“Det sosiale i gruppa var veldig positivt. En fantastisk opplevelse”.

“En god start på veien videre, motivasjon til å komme i gang hjemme”.

Henvisning - du må ha henvisning for å delta

du må ha henvisning for å delta

Kriterier for å kunne delta

  • har en ervervet hjerneskade
  • tilnærmet selvstendig i ADL (dagliglivets aktiviteter)
  • gangfunksjon
  • interesse for ski
  • liker å være sammen med andre
  • må kunne dele rom med en annen
  • egne ski og skiutstyr

Oppfyller du kriteriene over kan du søke deg inn som deltaker på skiaktivitetene via din fastlege til Brain camp ved Sunnaas sykehus. Deltakere fra hele landet kan søke. Vær oppmerksom på at det er kun er et begrenset antall plasser.

Når og hvor

Dato
12.03.2018-18.03.2018 
Klokkeslett
08:00-17:00
Sted
Beitostølen
 
Arrangør
Avdeling for oppfølging
 
Kontakt
Idrettspedagog Madeleine Thoen, tlf. 480 49 351 eller 66 96 90 62.
Avdelingsleder Hege Teslo, tlf. 934 85 548.
 
Mer informasjon
Sunnaasstiftelsen på Facebook Se bilder fra tidligere vinteropphold. 

Under oppholdet vil alle deltakere være skrevet inn som pasienter ved Sunnaas sykehus og sykehuset stiller med helsepersonell som lege, fysioterapeut, ergoterapeut, idrettspedagog og sykepleiere.

Søknadsfrist er 18. desember 2017.

Oppholdet er gratis.
Reise til og fra Beitostølen kan søkes via pasientreiser.

Fant du det du lette etter?
Vi trenger din hjelp for å forbedre sidene våre. Tilbakemeldingen din vil bli lest og håndtert, men vi kan dessverre ikke besvare den. Husk å ikke sende personlig informasjon, for eksempel e-post, telefonnummer eller personnummer.